Lenovo Yoga Tab 3 Pro – tableta de 10 inch cu proiector integrat

Într-un moment în care mulți ar putea considera că era tabletelor a cam apus, Lenovo ne propune un model ce vine cu o serie de funcționalități interesante, dedicate entertainmentului. Este vorba despre tableta Lenovo Yoga Tab 3 Pro, pe care am testat-o și noi zilele acestea.

Gadgetul face parte din generația a 3-a de tablete Yoga, este vârful de gamă, încorporând cele mai bune caracteristici întâlnite până acum pe un device din această serie. Față de alte tablete, ce sunt realizate pentru a fi portabile, Lenovo se concentrează pe inovație atunci când vine vorba de Yoga Tab 3 Pro. De această dată nu mai avem doar o tabletă, folosită în mare parte de prichindei pentru a le oferi părinților un moment de respiro. Vorbim de un adevărat gadget, ce ar putea fi utilizat de oamenii de business, marketeri sau chiar de pasionații de filme, o tabletă cu proiector integrat.

lenovo-yoba-tab3-pro

 

Vezi disponibilitate în magazin

Design

Tableta are un design premium, similar cu versiunea anterioară, doar că de această dată sunt rezolvate și micile neajunsuri semnalate de utilizatorii lui Tab 2 Pro. Prezintă același stand rotativ, care acum încorporează și video proiectorul, oferind astfel un mod mult mai confortabil și mai facil de utilizat. Tableta este rezistentă la stropi. Are certificare IP 21, iar asta înseamnă că în eventualitatea unui mic accident, aceasta nu va păți nimic.

Agățătoarea plasată pe suportul rabatabil este și ea prezentă și are menirea de a-l ajuta pe utilizator să folosească tableta chiar și în condițiile în care mâinile sunt ocupate și nu există o suprafață plană pe care ar putea fi așezată.

Pe partea dreaptă a tabletei se găsește microfonul, portul micro USB, butoanele de volum și butonul de pornire, încercuit de un inel LED, ce indică notificările primite. Pe partea stângă avem jack-ul pentru căști și butonul de comutare proiector. Spatele este realizat în mare parte din piele sintetică, ce conferă o senzație plăcută la atingere și un grip foarte bun. Sub suportul rotativ se află și slotul micro SD, în cazul în care îți dorești un upgrade pentru capacitatea de stocare.

Comparativ cu tabletele din categoria ei, Lenovo Yoga Tab 3 Pro este mult mai grea, iar asta se datorează în mare parte cilindrului ce ascunde o baterie destul de generoasă, dar și aluminiului de pe spate. Device-ul cântărește 665 g, cu puțin peste 200 g față de un iPad Air 2, însă acest aspect poate fi trecut cu vederea destul de ușor atâta timp cât vine la pachet cu o autonomie aproape dublă.

Display

Yoga Tab 3 Pro are un display IPS, de 10,1 inch, cu rezoluție de 2560 x 1600 pixeli. Este un ecran foarte luminos, ce asigură imagini extrem de calitative. Contrastul este puternic, culorile sunt destul de realiste, iar unghiul de vizibilitate este foarte bun. Tableta este excelentă în cazul în care obișnuiești că urmărești filme. Poate înlocui cu succes chiar și prezența unui ultrabook în călătorii.

În plus, dispune de funcția AnyPen, ce permite utilizarea displayului, nu doar prin atingerea cu degetul, ci cu orice alt obiect pe post de stylus. Important este să fii atent la obiectul folosit. Unul prea ascuțit ar putea zgâria ecranul destul de ușor.

Proiector integrat

Proiectorul de 50 de lumeni este fără doar și poate caracteristica cea mai interesantă când vine vorba de Lenovo Yoga Tab 3 Pro. De această dată este integrat pe suportul rotativ, ce permite astfel utilizatorului să stabilească unghiul potrivit de proiectare. Este ușor de calibrat, are o rezoluție de 845 x 480 pixeli și poate proiecta imagini ok la o diagonală de până la 70 inch(178 cm).

Caracteristica îmbină cu succes distracția cu funcționalitatea. Îl poți utiliza atât la o petrecere pentru amuzamentul invitaților, cât și în cadrul unei prezentări. Se activează cu ușurință apăsând pe butonul din stânga cilindrului.

Performanțe

Performanțele atinse sunt destul de bune, vorbim de o tabletă rapidă, ce obține un scor bun în urma testului cu Antutu Benchmark(vezi review video). Cu toate acestea am observat că mai apar și laguri ocazionale, datorate cel mai probabil sistemului de operare Android Lollipop, dar și memoriei RAM de doar 2 GB.

Sunet

Imediat sub display se poate observa o grilă ce ascunde 4 boxe JBL, dotate cu tehnologia Dolby Atmos. Acestea redau o sonorizare surprinzător de puternică și fidelă, chiar și la volum maxim. Pentru o experiență mai captivantă, utilizatorul are posibilitatea să modifice setările de voce, dar și efectele de sunet sau zgomotele de fundal. Poate că nu este cea mai bună sonorizare întâlnită până acum, dar cu siguranță este una dintre cele mai bune sonorizări de pe o tabletă.

lenovo-yoba-tab3-pro

Autonomia

Device-ul vine cu o autonomie de invidiat. Așa cum îți spuneam mai sus, greutatea sa este justificată în parte și de acumulatorul de 10200 mAh, suficient pentru a uita de încărcător preț de câteva zile dacă o folosești pentru activități lejere. Autonomia estimată, este de aproximativ 18 ore de utilizare, însă proiectorul va consuma bateria mult mai repede.

Concluzie

În concluzie, Lenovo reușește să resusciteze o categorie de produse, ce părea că a ajuns la finalul ciclului de viață. Yoga Tab 3 Pro este o tabletă perfectă atât pentru distracție, cât și pentru productivitate. Nu este ieftină, are un preț de aproximativ 2500 lei(verifică preț actualizat), dar cu siguranță își merită banii pentru inovație și pentru experiența oferită.

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.9
Display - 8.6
Performanțe - 9.1

8.9

O alegere inspirată

Yoga tab 3 ofera o autonomie excelenta, sonorizare foarte buna si ecran de calitate. Primesti ca bonus proiectorul si standul tabletei care o fac perfecta pentru consumul de continut.

Vezi detalii
User Rating: 3.84 ( 4 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.