Lampa LED Xioami Yeelight – ce trebuie să știi despre ea înainte să o comanzi

Visăm la locuințe echipate cu cele mai noi tehnologii, visăm la locuințe Smart, care să îndeplinească nevoia de confort în secolul XXI. Și iată că ușor, ușor ne îndreptăm în această direcție. Au apărut tot mai multe soluții inteligente de monitorizare a electrocasnicelor din casă, direct din aplicația de pe telefon, soluții Smart de iluminare, iar lista poate continua mult și bine.

Deocamdată cele mai accesibile soluții Smart sunt cele de iluminare, iar noi tocmai ce am testat un produs din această zonă. Este vorba de lampa LED Xioami Yeelight, un device ce poate fi folosit nu doar pe noptiera de lângă pat, ci și ca lampă de veghe în cazul în care ai un prichindel în preajmă sau în birou, dacă ești genul care obișnuiește să lucreze până târziu în noapte.

Ce găsești în cutie?

Xiaomi este deja un brand cunoscut pentru calitatea produselor sale, iar lampa Yelight confirmă încă o dată acest aspect. Vine ambalat într-o cutie solidă din carton, fără a fi branduită, însă acest aspect nu mă deranjează neapărat, atâta timp cât prețul produsului este unul decent. În cutie vei găsi și manualul de utilizare, cu instrucțiuni în chineză însă și încărcătorul pentru priză de America sau de Europa. La plasarea comenzii se poate menționa pentru ce tip de priză urmează a fi folosită.

Design

Lampa este destul de grea în ciuda dimensiunilor sale destul de mici, 1, 29 kg, ceea ce indică faptul că avem de-a face cu un produs bine construit. Are o formă cilindrică, cu o bază metalică și deasupra un plastic foarte calitativ, ce se va potrivi perfect într-un dormitor modern sau chiar și într-un birou. Deasupra cilindrului se găsesc două butoane și ceva senzori cu ajutorul corora lampa poate fi controlată manual. Potrivit producătorului, durata de viață a lămpii este de 20.000 aprinderi, ceea ce înseamnă ani buni de utilizare, chiar și cu o frecvență de aprindere destul de mare.

Cum funcționează?

Lampa Smart poate fi controlată în două feluri:

  1. din aplicația de telefon
  2. prin interacțiune directă

1. Se descarcă aplicația Yeelight pe telefon, compatibilă atât cu iOS, cât și cu Android, după care se împerechează prin bluetooth cele două dispozitive și distracția poate începe. Aplicația vine cu o paletă largă de culori, cu scenarii de lumină, însă totodată permite setarea intensității culorii, dar și luminozitatea. Dacă totuși ți se pare că opțiunile de nuanțe oferite de aplicație nu ar fi suficiente, nicio problemă, aplicația pune la dispoziție utilizatorului posibilitatea de a folosi camera telefonului pentru a surprinde o anumită culoare. Tot din aplicație poți seta când să se aprindă și când să se stingă lampa sau poți activa modul de noapte și cel de trezire.

Xiaomi Yeelight

2. Interacțiunea directă este extrem de simplă. Așa cum spuneam mai devreme, deasupra lămpii, avem 2 butoane, unul On/Off în centru, și unul mai micuț pe margine. Cel din urmă este pentru schimbarea modurilor de funcționare. Pe marginea cilindrului sunt și ceva senzori, ce permit reglarea luminozității prin simpla rotire a degetului de jur împrejurul acestuia, dar și schimbarea modurilor de funcționare. În review-ul video poți vedea cum funcționează această opțiune.

Xiaomi Yeelight

Concluzii

Lampa Yeelight este una dintre cele mai versatile opțiuni de luminare, ce oferă atmosfera potrivită atât pentru a te relaxa citind o carte, cât și pentru a-l putea supraveghea pe cel mic sau pentru a crea o atmosferă romantică în dormitor, dar și pentru a lucra la birou până târziu în noapte. Prețul ei este de aproximativ 60$ și poate fi găsită pe Gearbest. Eu zic că este un preț corect, având în vedere că discutăm despre o lampă ușor de controlat chiar și de la distanță, un model atât de ofertant când vine vorba de culori. Eu am ales să o folosesc pe noptiera de lângă pat. Îi pot regla cu ușurință intensitatea, astfel încât să nu-l deranjez pe cel de lângă mine cu o lumină prea puternică, doar pentru faptul că nu pot lăsa o carte din mână seara.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.