Jabra Elite 8 Active – cele mai rezistente căști wireless din lume!

Fie că le purtăm în timpul liber când ne antrenăm sau ne relaxăm, fie că le folosim pentru muncă, căștile in ear au devenit tot mai populare în ultimii ani. Sunt deja accesorii nelipsite din buzunarele, gențile sau ghiozdanele noastre. Sunt mici, finuțe și compacte, iar asta îți permite să le strecori cu ușurință atunci când pleci de acasă.

Odată cu venirea toamnei, brandul danez Jabra, specializat în echipamente audio, a anunțat în cadrul târgului de tehnologie Ifa, că își îmbogățește portofoliul de produse cu două noi perechi de căști in ear: Jabra Elite 8 Active și Jabra Elite 10. Elite 8 Active au fost catalogate ca fiind cele mai rezistente căști wireless din lume, în timp ce Elite 10 sunt noile căști de top ale producătorului, ce permit cea mai bună combinație de confort, sunet și apeluri. Noi am primit la test Jabra Elite 8 Active, căștile ce se laudă cu Standardul Militar SUA pentru robustețea produselor electronice 810H, trecând cu brio toate testele de durabilitate, de la temperaturi ridicate, umiditate, ploaie și până la diferențe de altitudine. Primesc și certificarea IP68, fiind complet etanșe la imersiunea în apă până la 1,5 m adâncime. În plus case-ul beneficiază și el de certificare IP54, de rezistență la praf și la stropi. Foarte util acest detaliu, mai ales că de multe ori case-ul este lăsat deoparte, ca și cum nu i se poate întâmpla nimic. Dar asupra acestor puncte forte ale căștilor voi reveni puțin mai târziu, când le voi supune și unui test de rezistență, să vedem dacă lucrurile stau chiar așa cum ne sunt prezentate.

Unboxing

Până ună alta, căștile vin frumos ambalate în această cutie frumușică, pe a cărei suprafață găsim toate detaliile cu privire la produs, iar la interior găsim cablul de încărcare USB-A la USB-C, 3 seturi de Ear Gels și căștile împreună cu case-ul de încărcare.

Design

Căștile arată și se simt premium. Eu am primit varianta Navy, o nuanță foarte plăcută, însă ele sunt disponibile și pe Black, Caramel și Dark Gray. Așadar ai o varietate de culori destul de mare. Căștile vin frumos așezate într-un case compact, mat, potrivit atât pentru a le încărca, cât și pentru a nu le pierde. Case-ul este rotunjit pe margini și plat în partea capacului. Și dacă inițial am zis că mi-ar fi plăcut ca baza să fi fost plată, cred că înțeleg cumva motivul pentru care producătorul a ales ca latura opusă să fie plată. Fiind portul de încărcare pe latura inferioară, cred că e mai confortabil să așezi căștile în această poziție la încărcat.

Case-ul oferă și încărcare wireless, ceea ce înseamnă că le poți alimenta chiar și cu un telefon capabil să încarce și alte device-uri.

Capacul carcasei este magnetic. Căștile sunt fixate bine în locașurile lor. Magneții puternici le împiedică să alunece din case, iar poziția nu ai cum să le-o încurci.

Căștile sunt ușurele, fiecare cască cântărește 5g, iar case-ul 47g, așadar nu le vei simți greutatea în buzunar. Deși par a fi măricele, sunt extrem de confortabile. Le-am purtat în jur de două ore, și nu am simțit disconfort sau presiune asupra urechii. Se fixează foarte bine în ureche și chiar dacă m-am agitat destul de mult, nu mi-au alunecat, ceea ce înseamnă că pentru un sport ce presupune multă mișcare nu vei avea probleme că îți scapă din ureche. Vin echipate cu 6 microfoane, noise concelling și tehnologia de reducere a sunetului vântului. Le controlezi destul de usor, căci au butoane fizice, ce te vor ajuta să preiei/să închei apeluri, să faci switch între modul de anulare a zgomotului de fundal și cel de transparență a sunetelor, HearThru, pentru control asupra muzicii și conținutului video.

Împerecherea cu telefonul și aplicația Jabra Sound +

De împerecheat se împerechează rapid cu orice device prin Bluetooth. Eu le-am testat cu un Samsung Galaxy S23 Ultra și un Google Pixel 6 Pro. Cu ambele telefoane le-am împerecheat cu ușurință. Trebuie doar să fixezi căștile în ureche, ții apăsat pe butoanele lor aproximativ 3 secunde, până când auzi notificarea că sunt pregătite pentru împerechere. Finalizezi împerecherea pe telefon și asta e tot. Funcționează cu Google Asistant și din prima clipă îți apare un pop-up prin care te întreabă dacă vrei să configurezi căștile pentru a le folosi cu comenzi vocale. Jabra Elite 8 Active beneficiază de Bluetooth Multipoint ceea ce îți permite să treci cu ușurință de pe un dispozitiv pe altul , de pe telefon pe ceas, de pe ceas pe laptop sau după cum ai nevoie.

Totodată ai la dispoziție și aplicația Jabra Sound +, ce-ți permite customizarea căștilor după preferințele tale. Din aplicație ai posibilitatea să optezi pentru activarea sau dezactivarea zgomotului de fundal, căci aceste căști beneficiază de funcția Active Noise Cancellation sau poți activa modul Hear Through, pentru a te asigura că rămâi conectat la ceea ce se petrece în jurul tău. Active Noise Concellation funcționează foarte bine, iar aici contribuie și felul în care au fost concepute aceste căști, ca atunci când le așezi în ureche, să izoleze cât mai eficient canalul auditiv.

Dolby Sound Spațial

Tot de aici vei putea activa Dolby Spatial Sound pentru o experiență audio bogată, realistă și imersivă. În cazul în care vrei să te joci cu bass-ul sau mediile, aplicația îți permite personalizarea lor după gusturile tale sau poți alege una din cele 6 presetări.

Ce mi s-a părut interesant este că în aplicație ai posibilitatea să alegi anumite sunete pe care vrei să le asculți. Adică dacă te liniștesc sunetele de ploaie, poți selecta dintr-o listă destul de generoasă de opțiunii să îți redea în cască sunetul ploii sau al furtunii sau poate ciripitul păsărelelor te ajută mai mult.

Tot în aplicație te invită să îți înregistrezi căștile pentru a beneficia de garanția de doi ani în cazul în care s-ar întâmpla ceva cu ele din cauza prafului sau a apei.

În mai puțin de o săptămână de folosire a lor au primit și un update de soft.

Tot în aplicație ai și un mod Discover, de unde vei vedea că poți folosi și doar o cască, în cazul în care ți se pare mai confortabil așa sau ai senzația că rămâi conectat mai bine la ceea ce se întâmplă în jur, deși eu zic că poți selecta modul Hear Through și ai rezolvat problema.

Comenzile rapide

Comenzile rapide pot fi și ele personalizate după dorințele utilizatorului. Poți alege ce să se întâmple la o simplă apăsare, la dubla apăsare sau chiar la o apăsare triplă și ai posibilitatea de a opta pentru acțiuni diferite per cască. Poți alege de la redare/pauză, răspuns/respins, controlul melodiilor și activarea asistentului virtual. Durează puțin până te obișnuiești cu setările efectuate, mai ales dacă ai ales setările per cască, însă odată ce te-ai obișnuit, îți va fi destul de ușor să le folosești.

Volumul poate fi controlat și el din căști. Pentru volum mărit trebuie să apeși lung butonul de pe casca dreaptă, iar pentru reducerea volumului trebuie să apeși lung butonul de pe casca stângă.

Volumul nu-l vei putea controla din căști, ci doar din telefon, respectiv tabletă. În cazul în care ai rătăcit căștile, le poți localiza din aplicație, căci vin și această opțiune.

Jabra Sound + îți pune la dispoziție și informații cu privire la autonomia fiecărei căști, precum și a case-ului.

Căștile nu doar că excelează pe parte de rezistență, dar asigură și un sunet excelent Difuzoarele de 6 mm sunt responsabile pentru un sunet clar, amplu, destul de realist.

Apelurile telefonice

Apelurile telefonice sunt o adevărată plăcere căci te vei auzi extrem de bine. Poziția celor 6 microfoane face ca vocea utilizatorului să se distingă foarte bine de zgomotele de fundal, astfel încât să nu trebuiască să duci o luptă pentru a te auzi atunci când te afli în zone mai dinamice.

Teste de rezistență

Și pentru că tot avem de-a face cu căștile care se laudă că ar fi cele mai rezistente din lume, am zis să le supunem și la câteva teste de rezistență. Așa că le-am scufundat în apă, cu gheață timp de 10 minute. Le-am scuturat energic de apă și surprinzător au trecut testul cu brio. Sunetul e intact. Și pentru că se laudă că sunt rezistente și la șocuri, le-am scăpat și de câteva ori pe jos de la nivelul capului. După cum poți vedea, căștile n-au nimic, sunt intacte, iar sunetul este nealterat.

@gadgetreviewro

Supravietuiesc oare testului de rezistenta? #jabra #jabraelite8active #elite8active #jabrasound #buds #casti #castiinear #tech #technology #techgirl

♬ Prada – cassö & RAYE & D-Block Europe

@gadgetreviewro

Ups, le-am scapat in nisip!🙈 #jabra #jabrafan #jabraelite8active #jabra_fan #casti #castiinear #techgirl #technology #tech #inearbuds #buds

♬ Funny Song – Funny Song Studio & Sounds Reel

Autonomie

Și-am ajuns și la partea de autonomie. Și avem așa: 8 ore de redare neîntreruptă, astfel suficient încât să te însoțească chiar și într-o cursă de alergare pe Ciucaș, iar în momentul în care căștile s-au descărcat, e suficient să le introduci în case-ul care îți mai asigură încă 24 ore de autonomie sau un necesar rapid la nevoie. Durata maximă de folosire a căștilor cu ANC activat este de 32h, iar cu ANC dezactivat ajunge până la 56 h. Așadar ai suficientă autonomie încât să te bucuri cam toată ziua de ele, indiferent de activitatea depusă.

Păreri Pro și Contra

Pro

  • Sunt foarte rezistente
  • Sunt confortabile
  • Sunetul este grozav
  • Autonomie bună
  • Se încarcă wireless
  • ANC își face treaba foarte bine

Contra

  • mi-ar fi plăcut ca sonorul să poată fi reglat prin swipe

Concluzii

Am ajuns la final, dar n-am vorbit și despre prețul lor, care ajunge la 980 lei. Mult, puțin? Eu zic că este un preț corect, ținând cont că au o rezistență atât de mare, excelează pe parte de sunet și vin cu încărcare wireless. Și să nu uităm și de un aspect extrem de important, sunt foarte confortabile.

Verdict Gadget-Review.ro

Design - 9.5
Autonomie - 9.4
Rezistență - 10
Confortabile - 9.6

9.6

O alegere premium

Jabra elite 8 Active sunt cele mai rezistente căști wireless din lume. Sunt super confortabile și au o autonomie de invidiat.

Verifică disponibilitatea
User Rating: 4.56 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.