Începând cu 2024 vom avea un singur încărcător pe toate telefoanele! Ups, dispare portul Lightning!?!

2024 este anul în care vom avea încărcător universal pe toate dispozitivele mobile din Europa.

Cumva ne tot pregăteam de câțiva ani pentru trecerea aceasta. Deja nu prea mai vezi telefoane care să nu vină cu port USB-C. În afară de iPhone-uri, nu cred că am mai văzut de ceva timp un alt telefon fără USB-C. Poate tocmai de aceea Apple a fost singura companie care a avut ceva de obiectat pentru această decizie luată de țările membre UE și parlamentarii europeni…

Probabil dacă nu ar fi fost obligați de o măsură ca aceasta nu mai scăpam în veci de lightning port-ul lor.

„Până în toamna anului 2024, USB-C va deveni portul comun de încărcare pentru toate telefoanele mobile, tabletele şi alte dispozitivele mobile în UE”, se arată într-un comunicat al Parlamentului European.

Așadar, până în toamna lui 2024, iPhone-urile vor trebui să facă switch la USB-C. Potrivit Comisiei Europene, folosirea încărcătorului universal, îi va ajuta pe consumatori să facă economii.

Potrivit lui Thierry Breton, comisarul pentru Piața Internă, noua modificare va duce la economii în valoare de 250 milioane de euro.

„De asemenea va permite noilor tehnologii, cum ar fi încărcarea wireless, să apară şi să se dezvolte fără a lăsa ca inovarea să devină o sursă a fragmentării pieţei şi un inconvenient pentru consumatori”, a declarat Breton.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.