Huawei Watch Ultimate Design Gold Edition – ce nu știai despre smartwatch-ul de 3000 €!

În septembrie, Huawei lansa în Barcelona cel mai scump smartwatch, Huawei Watch Ultimate Design Gold Edition, la prețul de 14.999 lei, o sumă amețitoare care te face să te întrebi ce are atât de special un smartwatch încât să ajungă la un astfel de scor.

Răspunsul este simplu – AUR. Este primul smartwatch Huawei realizat cu aur de 18K. Dacă versiunea standard stârnise deja interesul multor utilizatori de ceasuri Smart, ei bine acum producătorul lansează o versiune exclusivistă, pentru cei ce își doresc o adevărată bijuterie la încheietura mâinii, care să îmbine partea smart cu eleganța unui accesoriu atemporal. Așadar când spun că avem de-a face cu o bijuterie, nu exagerez absolut deloc.

Unboxing

Huawei Watch Ultimate Design vine în cea mai luxoasă și elegantă cutie pe care am văzut-o la un smartwatch. Avem de-a face cu o cutie neagră, de dimensiuni mari, în interiorul căreia găsim încă o cutie din piele, căptușită la interior cu un material ce pare a fi alcantara. Experiența de unboxing mă duce cu gândul nu chiar la un device, ci mai degrabă la o bijuterie.

Și avem așa: smartwatch-ul, care arată într-un mare fel, un cartonaș cu câteva sfaturi legat de întreținerea lui, căci până la urmă vorbim de o piesă realizată din aur – cel mai dens metal existent, care de altfel este moale și maleabil, așa că este important să știi cum să ar trebui să îngrijești acest accesoriu.

Tot în cutie mai găsim și două cutiuțe îmbrăcate în alcantara. Atenția la detalii se vede din plin. Într-una din cutiuțe găsim manualul de utilizare, garanția și încărcătorul magnetic, cu care suntem deja familiarizați de la celelalte smartwatch-uri, plus o cârpă de șters, iar în cealaltă cutie avem câteva zale de rezervă, pentru cei cu încheietura mai mare și două curele din silicon cu elemente placate cu aur, ideale pentru sport sau de ce nu pentru scufundări, căci ceasul este un companion bun chiar și pentru cei ce practică această activitate. Așadar un pachet complet, pentru ca ceasul să fie purtat în orice condiții.

Design

Revenind la ceas, Huawei Watch Ultimate Design Gold Edition este o adevărată piesă de artă, căci vine cu acest design luxos, ce duce cu gândul la ceasurile cu tradiție, a căror valoare ajunge la zeci – sute de mii de euro. La prima vedere, remarcăm un mecanism în formă de cârmă a unei corăbii, cu 6 inserții din aur de 18k, inserții ce au fost prelucrate manual, accesorizat cu un cadran ceramic cu nanocristal negru .

Așa cum îți spuneam mai devreme, aurul este un metal moale, de aceea a fost prelucrat în diferite moduri, pentru a deveni mai rezistent, astfel încât să nu se zgârie cu ușurință. Rotițele de pe cadran sunt tot din aur, însă nu integral. Elementele sunt din titan, acoperite de un înveliș din aur de 18K, tot pe motiv de rezistență. Pe spate avem ceramică, iar aici sunt găzduiți senzorii pentru măsurători. Părțile de care se prinde cureaua sunt dintr-un metal lichid, iar brățara este realizată din titan placat cu aur. Tot despre curea îți voi spune că este specială, are o închidere fluture reglabilă, patentată de Huawei. Mai exact e vorba de un mecanism, pe care nu l-am mai întâlnit până acum la alte ceasuri smart, ce îți permite să ajustezi dimensiunea brățării prin apăsarea unei clapete din interiorul prinderii. Și abia apoi, după ce ai făcut aceste ajustări și nu a fost suficient, poți apela și la rezervele de zale din cutie dacă este necesar. Și aici mecanismul este ușor, așa încât să nu ai nevoie de nici un alt accesoriu pentru acest proces. Doar tragi de trăgaci și brățara se desface.

Poziția butoanelor este aceeași ca la celelalte smartwatch-uri Huawei, doar că acum se mai adaugă unul în plus pe partea stângă despre utilitatea căruia vom vorbi puțin mai târziu. Rotița acoperită cu aur își păstrează funcționalitatea: scroll la rotire, zoom prin aplicații și accesarea meniului la apăsare. Se păstrează feedbackul haptic la rotire atunci când accesezi meniul, conferind o senzație similară cu cea a unui ceas mecanic.Difuzorul este prezent pe marginea dreaptă, iar microfonul pe partea stângă. Așadar poți purta conversațiile telefonice direct de pe ceas.

Dimensiunea cadranului este foarte generoasă: 49,4 mm × 49,4 mm × 13 mm. Avem de-a face cu un ceas masculin, oversize. Deși este greuț, 78g, ceasul este confortabil de purtat, chiar și noaptea.

Display și baterie

Ecranul este un Amoled LTPO superb, protejat cu sticlă din safir, unul din materialele cu cea mai bună rezistență la zgârieturi și uzură. Deși ceasul are un ecran atât de generos și bine luminat, autonomia ceasului ajunge în continuare până la 14 zile. Bine, e adevărat depinde foarte mult cât de intens este folosit device-ul. Căci în cazul în care ești genul de utilizator care accesează o mulțime de funcții, autonomia poate scădea până la 3-4 zile, dar chiar și așa tot e bine, dacă ne uităm la smartwatch-urile altor branduri. Ecranul tactil, răspunde impecabil .

Meniu

Vine și cu acest meniu gold, ca să fie în concordanță cu design-ul spectaculos al ceasului, însă dacă vrei să îl schimbi și să revii la acel meniu colorat, cu care Huawei ne-a obișnuit, o poți face direct din setările de pe ceas.

Eu l-am conectat la al meu Pixel 6 Pro și îți pot spune că smartwatch-ul vine cu toate funcțiile și permisiunile versiunii standard. Îți permite chiar să îți stabilești și trasee sau antrenamente combinate. Butonul din stânga este alocat expedițiilor, iar acesta te ajută să setezi anumite indicii GPS pe traseu, după care să te ghidezi. Busola, barometru sunt și ele prezente. Știe să treacă și în modul noapte, astfel încât să nu îți obosească ochii.

Nu voi intra în detalii legat de partea hardware, căci diferențele între Huawei Watch Ultimate Design și versiunea Gold sunt minime. Și nu e un lucru rău, căci modelul Huawei Watch Ultimate Design vine cu tot ce are mai bun de oferit producătorul pe parte de sport, de analize, de indicatori. Cât despre, sănătate, dispune de EKG cu certificare medicală, știe să analizeze rigiditatea arterială, puls, nivelul de oxygen din sânge, dar și stresul și somnul. Mai mult dispune și de funcția TrueSleep 3.0, ce poate interpreta zgomotele din timpul somnului, cum ar fi sforăitul sau vorbitul, astfel încât să poți determina o eventuală problemă de sănătate.

Despre smartwatch…

Din punctul meu de vedere, Huawei Watch Ultimate Design Gold Edition este o bijuterie, un accesoriu care nu doar îți indică ora, ci pune în valoare ținuta, utilizatorul, iar genul acesta de accesorii, să spună ceva despre cel care le poartă.

Mai mult, cred că acest smartwatch este de fapt o provocare pentru Huawei, căci a demonstrat deja de ce este capabil pe nișa de wearables. O provocare că acest Huawei Watch Ultimate Design Gold Edition poate îmbina funcțiile smart cu frumusețea unui ceas clasic atemporal. Pariul este unul dificil, care îmi doresc să treacă testul timpului, acolo unde va fi nevoie de update-uri periodice. Și dacă ne uităm că în 2023 s-a ridicat standardul destul de sus pentru update-uri(Google a anunțat că va oferi update-uri până la 8 ani de zile, Samsung a anunțat că va mări perioada de update-uri la peste 5 ani) aș spune că viitorul sună promițător.

HarmonyOS și Huawei Health

Device-ul poate funcționa atât cu un iPhone, cât și cu Android și evident cu smartphone-urile care au HarmonyOS. Se instalează aplicația Huawei Health și îți poți personaliza ceasul după cum dorești. Totul ce ai nevoie se întâmplă independent pe ceas, fără a fi necesar telefonul.

Preț și disponibilitate

Ceasul poate fi găsit în oferta magazinului:

Huawei Store14.999 lei (beneficiezi de garanția extinsă de la 2 la 3 ani, livrare gratuită, se poate plăti chiar și în rate și primești 14999 puncte HUAWEI pe care le poți transforma în discounturi viitoare)

Păreri Pro și Contra

Pro

  • o bijuterie
  • finisaje de excepție
  • s-au folosit materiale premium
  • are tot ce oferă cel mai bun smartwatch Huawei
  • se aude bine în conversațiile telefonice
  • curea reglabilă

Contra

  • nu are esim

Verdict Gadget-Review.ro

Design - 9.6
Display - 9.9
Funcții - 9.3
Autonomie - 10

9.7

O alegere premium

Huawei Watch Ultimate Design Gold Edition este un ceas de lux, cu aur de 18K, ce oferă toate avantajele celui mai bine cotat smartwatch Huawei, dar pentru care va trebui să bagi mâna adânc în buzunar.

Verifică disponibilitatea
User Rating: 3.54 ( 3 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.