Huawei Watch GT 4 – upgrade-uri importante și un preț atractiv!(Review în română)

Toamna aceasta începe în forță pentru Huawei, căci producătorul chinez tocmai și-a îmbogățit portofoliul de produse cu noile smartwatch-uri Watch GT 4, pe care le-a anunțat în cadrul unui eveniment grandios în Barcelona. Noi am avut ocazia să testăm ceasul cu câteva zile înaintea lansării oficiale. Așadar în materialul de astăzi discutăm pe îndelete despre tot ce aduce noua generație de accesorii smart, unde excelează și unde ar mai fi loc de îmbunătățiri.

Unboxing

Ca de obicei începem cu un scurt unboxing. Ceasul vine frumos ambalat în această cutie elegantă, așa cum am tot văzut la generațiile anterioare, doar că de data aceasta este ceva mai subțire. În interiorul ei găsim bineînțeles ceasul, garanția, cu un quick start guide, încărcătorul magnetic și 3 zale de rezervă, în caz că ai încheietura mai mare. Ce îmi place aici este faptul că nu ai nevoie de un accesoriu extra pentru a scoate sau a adăuga zale, brățara este concepută de așa natură încât să o poți ajusta cu ușurință. Doar tragi de aceste piciorușe și vei vedea cât de repede ies zalele Și tot la fel de simplu le poți adăuga.

Design

Noul Huawei Watch GT 4 continuă tradiția acestei serii. Dacă despre generația anterioară spuneam că este o adevărată bijuterie, ei bine noul smartwatch nu se dezice, căci este extrem de fin și elegant. Deși mi-a plăcut mult și generația anterioară, Whatch GT 3, noul smartwatch mi se pare mult mai reușit. Cu acest design atemporal, cred că va cuceri multe doamne și domnișoare. Au umblat la prinderi și l-au făcut să fie mult mai feminin. Cu acest design atemporal, cred că va cuceri multe doamne și domnișoare. Mai ales că de data aceasta avem și o gamă variată de brățări, pentru toate gusturile.

La prezentare eu l-am văzut în varianta white, cu curea din piele, varianta Milanese, cu aceeași curea cunoscută de pe Watch GT 3 și vârful de gamă, varianta Two-Tone Piano Key, cea pe care am testat-o și eu. Recunosc, mi-a plăcut tare mult brățara aceasta argintie, cu detalii aurii și faptul că și cadranul este cu aceeași combinație de nuanțe. Mi se pare finuță, ușor de purtat atât cu bijuterii din aur alb, dar și cu cele din aur galben. Din câte am înțeles va exista și o brățară din silicon, pentru iubitoarele de sport. Nu de alta, dar nici nu s-ar potrivi brățara la o ținută sport, în timp ce una din silicon este mult mai ușurică și lasă pielea să respire.

Nu doar doamnele sunt răsfățate cu noua serie de smartwatch-uri, ci și bărbații, care anul acesta vor putea alege unul din cele 4 modele, ce vin de data aceasta cu un siluetă octogonală, ce se disting unul de altul nu doar prin curea, ci și prin anumite elemente ale cadranului. Și aici avem așa: varianta black, cu brățară din silicon, potrivită mai ales pentru pasionații de sport, clasicul brown, cu curea din piele pentru ținute elegante, varianta masculină Gray, ce are cureaua din oțel, iar vedeta de anul acesta, după părerea mea este Rainforest Green GMT, a cărui curea este un amestec de textil cu silicon, iar acest verde îi pune în valoare frumusețea.

Revenind la modelul de damă, trebuie să știi că avem de-a face cu materiale premium și finisajele de excepție fac din acest Watch GT 4 o alegere atractivă pentru cei ce sunt în căutarea unui accesoriu de genul acesta.Inelul auriu ce încadrează cadranul ceasului oferă o notă discretă de rafinament acestui accesoriu, ducându-l și mai mult în zona de bijuterie. Vorbim de o construcție solidă și rezistentă, cu un corp din oțel inoxidabil și ramă metalică. Pe laterala dreaptă avem un buton fizic, în partea de jos, care poate fi customizat după bunul plac, dar și o rotiță cu multiple funcții, în partea de sus. Ca și la modelele lansate încă de anul trecut, și în cazul de față poți folosi rotița pentru a da zoom prin aplicații și scroll la rotire, dar totodată poți accesa și meniul prin apăsarea ei.

Tot pe margine, undeva la îmbinarea dintre spatele din plastic și rama de oțel este prezent și difuzorul, iar pe partea opusă și microfonul.

Smartwatch-ul este mai subțire și mai mic ca oricând. Watch GT 4 versiunea de damă, are diametrul de 41,3 mm, suficient încât să pună în valoare încheietura unei mâini fine, în timp ce modelul bărbătesc este de 46 mm, o dimensiune potrivită pentru a sublinia masculinitatea utilizatorului. Grosimea modelului testat de mine este de 9,8 mm. Este ușurel. M-am obișnuit rapid cu el la mână și aproape că nu l-am dat jos deloc de la mână. Dorm cu el fără probleme. Brățara lui nu mă deranjează, nici nu ciupește pielea așa cum am văzut că se mai întâmplă în cazul altor ceasuri. Este foarte confortabil.

Display și meniu

Display-ul tactil păstrează aceeași dimensiune de la generația anterioară, 1,32 inch, respectiv 1,43 inch modelul bărbătesc și este un AMOLED superb, cu o rezoluție de 466×466 pixeli. Ecranul este destul de luminos și îți permite să vezi informațiile chiar și la exterior, atunci când bate soarele puternic. Grosimea marginii negre este micuță, doar 1,8 mm.
Meniul este foarte intuitiv și responsive, așa cum mă așteptam de altfel, căci sunt familiarizată cu el de la generațiile anterioare. La o glisare de sus în jos, se dezvăluie meniul cu opțiunile: Setări, lanternă, blocare ecran, aprindere ecran, modul sleep, nu deranjați, alarma, funcția de găsire a telefonului și opțiunea scurgeți, cea care te va ajuta să scoți apa din difuzor în cazul unui incident. Este aceeași opțiune pe care o regăsim cred de câteva generații pe ceasurile huawei.

La o glisare de jos în sus, avem notificările pentru care ți-ai dat acceptul să le primești pe ceas. În partea stângă Vremea, iar în partea dreaptă avem obiectivele de mișcare zilnice și în ce măsură sunt îndeplinite, apoi avem un widget cu câteva informații despre starea noastră de sănătate și despre somn, calendar, muzică. Mai găsim și informații despre caloriile arse, pași efectuați, avem informații și despre lună, este în creștere, descreștere, putând totodată să personalizăm ceasul cu ce informații dorim. Anul acesta avem și câteva fețe noi. Mie mi-a plăcut foarte tare cea care îți indică deficitul caloric. Evident pentru aceste calcule, va trebui să introduci în aplicație tot ceea ce manânci în cursul unei zile, astfel încât să ști în permanență cum stai cu deficitul caloric în ziua respectivă.

Funcția de somn primește câteva îmbunătățiri. Mai nou se măsoară respirația din timpul somnului, iar în cazul în care este neregulată, vei primi o atenționare cum că ar fi bine să faci câteva investigații mai amănunțite. Mai nou dacă nu reușești să adormi, ai posibilitatea să îți pui muzică potrivită pentru a te ajuta în acest sens.

Butonul de jos acționează zona de activități sportive, dar se poate și remapa din setări. La apăsare rotiței se deschide meniul cu toate aplicațiile și intrăm în zona cea mai interesantă, de unde putem face o mulțime de lucruri. O parte din aplicații sunt preinstalate, cum ar fi aplicațiile cu care îți poți măsura saturația de oxigen, pulsul, nivelul de stres, activitățile sportive, somnul, temperatura pielii, deficit caloric, aplicații de apelare, ascultare muzică, presiune atmosferică, cronometru, sau alarmă. Ce nu-mi place aici este faptul că dacă nu ești familiarizat cu iconițele aplicațiilor, vei avea senzația că te pierzi prin ele. Din fericire am înțeles că urmează să apară și denumirea lor sub iconițele acestea.

Îmbunătățiri sunt aduse și opțiunii pentru calendarul menstrual, care acum estimează și perioada de ovulație.

S-au mai adăugat și câteva sporturi, însă n-aș ști să îți spun exact care sunt acestea. Oricum ai o listă de peste 100 de sporturi din care să alegi.

Un detaliu care mi-a plăcut mult este că mai nou, în aplicație, găsești tot felul de noi provocări pe parte de antrenament care sunt recompensate cu medalii, provocând astfel utilizatorii să își urmărească din ce în ce mai conștient progresul și totodată să-și depășească anumite limite. Împreună cu trackerul pentru calorii, mi se pare că acum poți stabili atât un plan alimentar, cât și unul de antrenament, mult mai aplicat și mai eficient. Pentru pasionații de alergare, ciclism sau hicking, smartwatch-ul suportă și integrare cu Strava.

Aplicația Huawei Health

De împerecheat ceasul poate fi împerecheat atât cu telefoanele cu Android, cât și cu iPhone și evident telefoanele cu Harmony OS. Aplicația folosită este Huawei Health. Se instalează cu ușurință pe telefon și prin intermediul ei poți aduce ceasului personalizările dorite, iar de aici poți monitoriza activitatea fizică, calitatea somnului, stresul, temperatura corporală, plus o mulțime de alți parametri, însă ceasul este atât de bine pus la punct încât nu ai nevoie neapărat de aplicație ca să te descurci, ci poți face majoritatea lucrurilor independent pe ceas.

Autonomie

Huawei Watch Gt 4 promite utilizatoarelor o autonomie de până la 7 zile, iar pentru domni până la 14 zile, în funcție de intensitatea cu care îl folosești. Eu am atins aproape 6 zile de utilizare, însă l-am folosit și la sală pentru monitorizarea antrenamentelor și la o cursă de ciclism. Deci pentru mine nu a fost un simplu accesoriu fashion în această perioadă de testare. Așadar dacă ești tipul de utilizator sportiv, care își monitorizează constant activitatea fizică și folosești aplicații de muzică, va trebui să te mulțumești cu aproximativ 5 zile de utilizare pentru smartwatch-urile de damă. Încărcarea se face wireless. Încărcătorul magnetic din cutie se lipește pe spatele ceasului pentru a evita întreruperile de încărcare, dar e bine de știut că ceasul se poate încărca cu orice charger compatibil cu standardul Qi.

Preț și disponibilitate

Ceasurile sunt disponibile la precomandă în intervalul 14 septembrie – 1 octombrie 2023. Aceasta este oferta la precomandă:

 • Bundle cu FreeBuds SE 2 CADOU
 • 2% din valoare produsului înapoi în puncte HUAWEI – până la 37 lei în puncte HUAWEI, care pot fi transformate în discount la următoarele comenzi
 • HUAWEI WATCH GT 4 46 mm Rainforest Green este comercializată, în exclusivitate, pe HUAWEI Store
 • Livrare gratuită și rapidă
 • 12 rate fără dobândă

Huawei Watch GT 4, varianta de damă:

Huawei Watch GT 4, varianta bărbătească:

Păreri Pro și Contra

Pro

 • Este elegant
 • Vine în 7 versiuni
 • Monitorizează respirația în timpul somnului
 • Monitorizează ovulația
 • Ai o nouă opțiune de monitorizare a caloriilor consumate, astfel încât să-ți atingi obiectivele stabilite

Contra

 • Nu poti face plata cu ceasul deocamdată, deși are NFC
 • Nu are EKG
 • Fața nu poate fi întoarsă pentru a-l purta la mâna dreaptă

Concluzii

Și-am ajuns și la final. Watch GT 4 este un smartwatch extrem de arătos, finuț, care în același timp vine cu o mulțime de funcții extrem de utile nu doar pentru iubitorii de sport, ci și pentru oricine își dorește să aibă ceva mai multe informații despre starea de sănătate, despre aportul caloric, despre somn, și multe altele. Îmi place că aceste accesorii devin din ce în ce mai smart și mai aplicate nevoilor noastre. Ba chiar mi-a plăcut atitudinea celor de la Huawei care au fost interesați să ia un feedback constructiv din partea noastră, în dorința de a îmbunătăți din ce în ce mai mult aceste dispozitive. Ce mi-ar mai fi plăcut, este să fi avut și eSIM și să îl fi putut purta și la mâna dreaptă, cu butoanele înspre exterior. Nu de alta, dar purtându-l constant, m-am bronzat tare ciudat la mână.

Verdict Gadget-Review.ro

Design - 9.4
Display - 9.1
Funcții - 9.1
Autonomie - 9.8

9.4

O alegere eficientă

Huawei Watch GT4 este cel mai nou smartwatch al producătorului, gândit atât pentru a însoți utilizatorul în activitățile sportive, cât și în viața de zi cu zi.

Verifică disponibilitatea
User Rating: 4.65 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.