HUAWEI Watch GT 3 SE – un antrenor la încheietura mâinii, cu autonomie mare și preț accesibil

Finalul de an vine cu o nouă lansare Huawei. Și ce produs putea fi mai bun în perioada aceasta, când se fac analize referitor la anul care a trecut și se stabilesc rezoluții pentru anul următor? Răspunsul este simplu, un smartwatch care să te ajute să măsori activitatea fizică și să-ți ofere constant detalii legate de sănătate. Dacă aici toate funcționează bine, evident celelalte lucruri vor fi mult mai ușor de realizat.

Așadar, Huawei a lansat un nou smartwatch: Huawei Watch GT 3 SE. Dacă ar fi să ne luăm după denumire, am putea spune că Watch GT 3 SE este de fapt varianta mai accesibilă a seriei Watch GT 3. În realitate pe mine m-a dus cu gândul din prima clipă la un Huawei Watch GT Runner, pe care l-am testat și noi în urmă cu ceva timp. Seamănă destul de mult, doar că acesta pare că se duce mai mult în zona de sport pe parte de design, căci ecranul este încadrat de un bezel numerotat și este chiar o idee mai ușor.

De vreo săptămână am primit și noi smartwatch-ul la test, iar astăzi îți voi spune cam de ce este în stare acest smartwatch, ce preț are și dacă merită atenția ta.

Ce găsești în cutie?

Smartwatch-ul vine într-o cutie albă, însoțit de manualul de utilizare și garanția, dar și de încărcătorul magnetic, care îmi este deja familiar de la GT Runner sau Watch GT 3.

Design

Modelul pe care eu l-am primit în teste este versiunea Green, însă acesta poate fi găsit și în varianta Black. O siluetă masculină, potrivită de ce nu și sportivelor.

Prima impresie? Este extrem de ușurel. Cântărește doar 35,6 g, fără curea, ceea ce face ca purtarea lui să nu te incomodeze nici măcar pe timpul nopții. Este disponibil pe o singură dimensiune, cea de 46 mm. Accesoriul se potrivește unei ținute sport sau casual. În cazul lui Watch GT 3 SE, producătorul a mers pe un design cât se poate de simplu: plastic și curea din TPU(poliuretan), care este ceva mai rigidă decât cea din silicon. Mi-aș fi dorit ca măcar bezelul să fie rotativ, și poate dintr-un alt material, dar cu siguranță asta ar fi însemnat costuri de producție mai mari, iar prețul final al ceasului ar fi fost mult mai sus de 1000 lei și cu siguranță nu ar mai fi fost nici atât de ușor.

Deși materialele folosite nu sunt aceleași ca cele de pe Huawei Watch GT Runner, nu am simțit niciun disconfort la mână. Ba chiar aș putea spune că este un ceas frumușel, cu scobituri în părțile unde întâlnește cureaua, ce împiedică pielea să transpire sau să se irite. Cureaua este flexibilă, cu perforații pe toată suprafață ei, detaliu ce contribuie la confortul din timpul antrenamentelor, căci împiedică lipirea accesoriului de piele. În cazul în care totuși îți dorești o curea din silicon, ea poate fi achiziționată și separat. De schimbat se schimbă super rapid, căci are un sistem de prindere destul de intuitiv. Pe laterala dreaptă sunt găzduite două butoane. Cel principal, din partea superioară, care accesează meniul principal și arată ca o rotiță, dar de fapt el funcționează doar prin apăsare, nu și partea de rotire așa cum am văzut-o pe seria HUAWEI Watch GT 3. Teoretic există partea de rotire a acestuia, însă practic nu se întâmplă nimic atunci când faci asta. Mai avem un buton fizic în partea de jos, de unde pot fi accesate tipurile de antrenament.

Ceasul este rezistent la apă, până la 5ATM și poate funcționa până la 10 minute, la o adâncime de până la 50 m sub apă.

Display și Meniu

Ecranul are un diametru de 1,43 inch și este un AMOLED superb cu rezoluție 466 x 466 pixeli. Display-ul este luminos, lizibil chiar și în bătaia soarelui, informațiile putând fi ușor de parcurs.

Dacă la exterior ne-am lămurit, hai să discutăm puțin și despre ce știe acest smartwatch.

Meniul lui este simplu și intuitiv. Ca și la modelele din seria HUAWEI Watch GT 3 și aici la o glisare de sus în jos, ți se dezvăluie un meniu scurt cu opțiunile: Setări, Scurgeți, Găsește-mi telefonul, Ecran de blocare, Lanternă, Nu deranjați, Alarmă și Ecran aprins. Despre opțiunea Scurgeți am mai discutat și cu alte ocazii, căci de ceva timp ea se regăsește pe toate ceasurile HUAWEI. Având în vedere că GT 3 SE este un ceas rezistent la apă, poți intra fără probleme cu el în apă. Funcția Scurgeți emite sunete la anumite frecvențe ajutând astfel la eliminarea apei din orificiile difuzorului. Sfatul meu totuși ar fi să nu intri în apă sărată cu ceasul. Sarea are un efect coroziv și ceasul s-ar putea deteriora la exterior.

La o glisare de jos în sus ai notificările dorite, în partea stângă vremea. Tot de aici poți accesa și muzica din timpul antrenamentelor. Tot ce trebuie să faci este să împerechezi ceasul cu o pereche bună de căști și te poți apuca de treabă. În partea dreaptă vei găsi cele mai multe opțiuni: timpul de recuperare după un antrenament, plan de antrenament pentru fiecare săptămână, un indice ce îți măsoară capacitatea de alergare și te ajută să îl îmbunătățești constant. Tot în dreapta mai găsești și pulsul și informații despre vreme.

Aplicație

HUAWEI Watch GT 3 SE folosește sistemul de operare HarmonyOS 2.0.

Ce trebuie să știi aici este că ceasul poate funcționa cu device-uri cu Harmony OS evident, cu Android(condiția este să vină cu minim Android 6.0 la bord), dar și cu device-uri cu iOS 9.0 sau o versiune mai recentă. Împerecherea ceasului cu telefonul sau tableta se face prin bluetooth și este super rapidă. Descarci din AppGallery aplicația Huawei Health, de unde îți poți personaliza ceasul și totodată poți monitoriza activitățile sportive și de somn. După ce ai făcut această setare, cam tot ceea ce te interesează se întâmplă independent pe ceas.

HUAWEI Watch GT 3 SE este un smartwatch dedicat activității sportive și sănătății, căci știe să monitorizeze peste 100 de moduri sport(de la Yoga, Spinning, ciclism și până la alergare, ski sau Sărituri cu coarda), iar pentru a colecta datele sportive ce monitorizează pulsul, greutatea antrenamentului sau timpul de recuperare, se folosește de funcția TruSport. Și în cazul în care te întrebi dacă există integrare cu Strava, ei bine răspunsul este da. De ceva timp smartwatch-urile HUAWEI suportă această integrare, iar GT 3 SE nu face excepție.

Știe să monitorizeze și calitatea somnului, nivelul de stres, pulsul, saturația de oxigen din sânge, dar și ciclul menstrual. Cel mai mult pe mine mă interesează calitatea somnului și din ce am văzut are o acuratețe destul de bună. Această funcție îmi este super utilă, mai ales că primesc și recomandări legat de cum pot îmbunătăți calitatea lui. În plus te ajută și să iei medicamentele la timp, îți amintește și când ar fi cazul să te ridici să faci mișcare sau când ar trebui să bei apă.

Afișează și mesajele primite, însă nu vei putea răspunde decât cu mesaje predefinite. Localizarea prin GPS funcționează fără probleme, datele pot fi ușor de vizualizat cu ajutorul aplicației HUAWEI Health.

Poți folosi ceasul pentru convorbiri telefonice prin Bluetooth. Conversațiile sunt ok, difuzorul este suficient de puternic și din ce mi-au confirmat cei cu care am stat de vorbă și eu mă auzeam destul de bine.

Autonomie

La partea de autonomie, ceasul pur și simplu excelează, căci l-am încărcat în urmă cu 4 zile și mai am 76% autonomie. Producătorul susține că ceasul ajunge la aproximativ 2 săptămâni de autonomie și după cum văd eu sunt șanse mari să ajung pe la 10-12 zile de autonomie, cu o utilizare peste medie zic eu.

Încărcarea se face wireless cu ajutorul încărcătorului magnetic, care se lipește de spatele ceasului pentru a se evita întreruperile de încărcare. Ca idee, ceasul suportă încărcarea cu orice charger compatibil Qi.

Preț

HUAWEI Watch GT 3 SE poate fi găsit în oferta magazinului HUAWEI Online Store, la prețul de 999 lei.

Păreri Pro și Contra

Pro

  • autonomie generoasă
  • măsoară peste 100 de sporturi
  • GPS
  • este ușor
  • preț accesibil

Contra

  • nu are NFC
  • rotița din lateral nu poate fi folosită ca scroll prin aplicații
  • puțin cam mult plastic la exterior

Verdict Gadget-Review.ro

Design - 7.9
Autonomie - 9.6
Aplicație - 9
Funcții - 9.5

9

O alegere accesibilă

Părerea mea este că HUAWEI Watch GT 3 SE este un smartwatch ce integrează o mulțime de funcții utile pentru a-ți atinge obiectivele sportive, pentru a te motiva să-ți depășești limitele, dar și pentru monitorizarea sănătății, două aspecte care până la urmă ne interesează pe toți. Mi-ar fi plăcut să vină și cu NFC, pentru plata cu cardul, dar nu le poți avea pe toate la un preț atât de accesibil. Vorbim de un ceas smart care se adresează celor ce vor să măsoare diferiți indicatori, însă nu sunt își doresc să investească o sumă mult prea mare într-un astfel de accesoriu.

Verifică disponibilitatea
User Rating: 4.34 ( 2 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.