HUAWEI Watch GT 3 Pro – ceramică, EKG, rezistent la scufundări!

Finalul de primăvară îmbogățește portofoliul HUAWEI cu noua gamă de smartwatch-uri Watch GT 3 Pro, accesorii care de data aceasta par a fi mai frumoase ca oricând. Eu deja testez varianta de damă de mai bine de 2 săptămâni și iată că a venit momentul să vă spun ce aduce în plus noua generație față de ce ce am văzut până acum, să vă împărtășesc din experiența mea cu acest accesoriu, unde excelează și dacă ar mai fi îmbunătățiri de adus.

Revenind la bijuteria aceasta, și nu exagerez când spun bijuterie, căci Huawei Watch GT 3 Pro nu este doar un device smart, ci de această dată se duce destul de mult în zona de luxury. Cel puțin varianta de damă putem spune că este cu adevărat spectaculoasă.

Unboxing

Vine într-o cutie elegantă, așa cum am tot văzut la generațiile anterioare. Este însoțit de un mic accesoriu care să te ajute să scoți sau să adaugi zale, ba chiar ai și câteva în plus, în cazul în care ai o încheietură mai mare. Tot în cutie mai găsim și garanția, un quick start guide și încărcătorul magnetic, fără brick. Nimic surprinzător. Mai toți producătorii merg pe varianta că sigur mai găsim un încărcător prin casă de la alt device sau că putem alimenta ceasul la laptop sau la o baterie externă. Partea faină la acest smartwatch este că se încarcă wireless și este compatibil cu absolut orice încărcător are standardul Qi. Așadar nu depinzi doar de încărcătorul lui ci îl poți alimenta chiar și cu ajutorul unui telefon cu încărcare reversibilă.

 

 

Design

Ceasul vine în două variante: Titanium Edition( cea masculină pe care am avut ocazia să o butonez puțin la lansare) și Ceramic Edition: aceasta de damă. Diferențe între cele două smartwatch-uri avem pe parte de design, materiale folosite și la autonomie. În rest găsim aceleași funcții și experiențe pe ambele device-uri.

Versiunea pe care eu o am la test este cea de top, adică cea care arată și se simte premium. De data aceasta vedem nu doar spatele realizat din ceramică, ci și lateralele ceasului și cureaua. Cum spuneam mai devreme, o adevărată bijuterie a cărei șlefuire durează 7 zile. Ceasul este absolut superb. Cu un design luxuriant am văzut în toată perioada de testare cum a întors multe priviri admirative, trezind interesul multora. Și pe bună dreptate, căci avem de-a face cu un accesoriu versatil, ce îmbină cu succes partea Smart, cu eleganța și finețea de care avem nevoie în ținutele noastre. Body-ul din ceramică este completat de un ecran superb din safir, ce reușesc să pună în valoare încheietura mâinii.

 

La prima vedere duce cu gândul la modelele clasice, cu această rotiță ce se regăsește pe laterala dreaptă și un buton fizic în partea de jos, ce poate fi customizat după bunul plac. Rotița cuprinsă și ea de un detaliu auriu, are multiple funcții: zoom prin aplicații, scroll la rotire, dar și accesarea meniului la apăsare. Pe lângă o precizie foarte bună, oferă și un feedback haptic la rotire. Este o senzație similara cu cea oferita de rotita unui ceas mecanic. Tot pe margine, la îmbinarea spatelui cu rama, este prezent și difuzorul, iar pe partea opusă microfonul, ceea ce înseamnă că da poți purta conversațiile telefonice direct de pe ceas.Cadranul este încercuit de o un inel ceramic, pe marginea căruia se așează un alt inel auriu, ce duce cu gândul către zona de bijuterii.

Watch GT 3 Pro, versiunea de damă are o dimensiune a cadranului de 42,9 mm, în timp ce varianta din titan ajunge la 46 mm. Chiar și în varianta din ceramică, ceasul este ușurel, cântărește puțin peste 100g, iar fără brățară aproximativ 50g. Este extrem de confortabil de purtat. L-am purtat fără probleme și noaptea. În timpul antrenamentelor nu cred că această brățară din ceramică este cea mai fericită alegere. La sport consider că nu ai nevoie de o brățară care să alunece pe mână, însă partea bună este că o poți înlocui cu ușurință. Trebuie doar să tragi de aceste piciorușe și brățara se desface. Deocamdată pentru versiunea de damă nu am văzut să fie pe piață curea din silicon, ci doar din piele, însă pentru Titanium Edition se găsesc toate variantele.

Display

Display-ul de 1,32 inch, respectiv 1,43 inch pentru modelul bărbătesc, este un AMOLED superb, este realizat din safir, ceea ce înseamnă că nu se va zgâria ușor. Eu l-am atins de vreo două ori de perete și nu a pățit absolut nimic. Ecranul tactil este luminos, ceea ce face ca informațiile afișate să fie ușor de parcurs chiar și în bătaia soarelui.

Așa cum am mai văzut și la alte smartwatch-uri Huawei, meniul este intuitiv, se mișcă ireproșabil. La o glisare de sus în jos, se arată un meniu cu câteva opțiuni: Setări, Scurgeți. Nu doar că Watch GT 3 Pro vine cu certificare 5 ATM, ci în același timp poate fi folosit și pentru scuba diving, căci este primul ceas din ceramică rezistent la apă sărată. Ei bine pentru momentele în care vei intra cu el în apă, funcția Scurgeți face ca difuzorul să nu rămână plin de apă. Ca și în cazul lui Watch GT 3, și aici ceasul sunete la anumite frecvențe astfel încât să elimine apa din orificiile difuzorului. Tot în meniul de sus, mai avem opțiunile: Găsire telefon, Nu deranjați, Alarma și Ecran aprins.

La o glisare de jos în jus, vei găsi notificările pentru care ți-ai dat acordul din aplicație, ca să le primești pe ceas. În stânga Vremea, iar în dreapta vei regăsi ceva mai multe informații: bătăile inimii pe minut, saturația de oxigen, informații despre lună – este în creștere/descreștere, dar și câte ore de somn ai avut în noaptea anterioară. După cum văd meniul nu suferă schimbări.

Fețele ceasului le poți schimba printr-o apăsare lungă, după care swipe în dreapta pentru a alege ceea ce îți dorești. Mie cel mai mult mi-a plăcut aceasta. Evidențiază și mai bine frumusețea ceasului, iar seara, se schimbă în mod automat în modul noapte. Pe lângă acestea ai o gamă extrem de variată de fețe astfel încât să nu te plictisești câtuși de puțin de acest accesoriu.

Butonul de jos este cel ce acționează zona cu activități sportive, însă în același timp poate fi și remapat din setări, în cazul în care și-ar fi mai util în altă direcție. Peste o sută de sporturi îți stau la dispoziție, pentru a deveni cea mai bună variantă a ta. De la alergat, la înot, ciclism și până la cele mai complexe sporturi: snowboarding, hiking, ski sau scuba diving. Apăsarea rotiței face ca meniul de aplicații să se deschidă, iar aici vei găsi o mulțime de opțiuni, de la funcțiile de măsurat nivelul de stres, la cele pentru măsurarea temperaturii pielii, presiune atmosferică, cronometru, alarmă.

Și dacă meniul ceasului pare destul de familiar, ei bine trebuie să știi că noua generație vine cu mai mulți senzori la bord, vreo 8 dacă nu mă înșel și mai buni, căci se pare că ar reuși să măsoare cu o acuratețe mai mare pulsul și saturație din sânge. Asta datorită senzorului TrueSeen 5+, ce dublează numărul de fotodiode, astfel încât citirea unor parametri să fie mult mai precisă. Ceasul vine și cu funcția de EKG, însă se pare că prin toamnă s-ar obține o certificare medicală pentru ea.

Are și NFC, însă din păcate deocamdată Huawei Wallet nu funcționează momentan pentru țara noastră, prin urmare nu poți folosi telefonul deocamdată pentru plata cu cardul. Chiar mi-aș fi dorit să pot plăti direct cu ceasul, dar cine știe poate la următorul update aflăm că putem face asta.

HarmonyOS și Huawei Health

Ceasul poate funcționa și cu un telefon cu Android și cu un iPhone, dar și cu un telefon cu Harmony OS, evident. Există aplicația Huawei Health care se poate instala pe orice telefon și prin intermediul căreia poți face personalizările ceasului, dar și monitorizarea activităților sportive sau de somn. Totul a fost gândit încât să nu ai mare nevoie de aplicație. După setarea inițială, cam tot ce vrei, se întâmplă independent pe ceas, fără să mai ai nevoie de telefon. Totul funcționează super rapid și fluid. Posibil ca la început interfața de aplicații să te facă să te simți derutat, însă după câteva zile de utilizare a ceasului, te vei familiariza cu iconițele afișate.

Oferă și posibilitatea de a răspunde la mesajele de pe whatsapp, însă doar cu anumite mesaje standard deocamdată, dar din câte am înțeles va veni un update, ce va permite utilizatorilor să tasteze mesajele dorite prietenilor.

Cei 4GB de memorie internă îți asigură suficient spațiu pentru un playlist de melodii suficient de generos sau pentru podcasturi, astfel încât dacă ai o pereche de căști la îndemână, să le conectezi la ceas și să te delectezi în timpul antrenamentelor fără a mai avea nevoie de telefon.

Autonomie

Dacă varianta masculină asigură o autonomie de până la 2 săptămâni, ei bine Ceramic Edition se laudă că atinge până la 7 zile. În cazul meu nu a dus mai mult de 4 zile. E adevărat depinde foarte mult și de intensitatea utilizării lui. Dacă îl folosești doar ca accesoriu ca să mai verifici din când în când ora, posibil să ajungi la o autonomie de 7 zile, dar dacă ești genul care își monitorizează somnul, și bine ar fi să o faci, căci ai și câteva sugestii pe acolo care să te ajute să ai un somn mai odihnitor sau dacă vrei să îți măsori activitatea sportivă, atunci puțin probabil să te bucuri de atâta autonomie. Cu toate acestea, nici 4-5 zile de autonomie eu zic că nu e rău deloc. Se încarcă destul de repede. Cam 10 minute asigură autonomia pentru o zi de utilizare.

Prețul

Prețul lui? Pornește de la 2200 versiunea cu curea din piele și ajunge la 2700 varianta cu curea din ceramică. Cât despre Titanium Edition, prețul începe de la 1900 pentru opțiunea cu curea din piele și din silicon, iar cea din Titan ajunge la 2400 lei.

Ceasul poate fi găsit în oferta magazinelor:

Ceramic Edition:

HUAWEI Online Store2699 lei + CADOU o pereche de căști Freebuds Lipstick

eMAG2699 lei + CADOU o pereche de căști Freebuds Lipstick

Flanco2699 lei + CADOU o pereche de căști Freebuds Lipstick

Titanium Edition:

– HUAWEI Online Store2399 lei + CADOU o pereche de căști Huawei FreeBuds 4

eMAG2399 lei + CADOU o pereche de căști Huawei FreeBuds 4

Flanco – 2399 lei + CADOU o pereche de căști Huawei FreeBuds 4

Concluzie

Vorbim de gama premium a producătorului, ce îmbină frumusețea unui ceas clasic cu utilitatea funcțiilor de pe un smartwatch. Deja nu mai avem la mână doar un simplu accesoriu, ci avem de-a face cu un device rafinat, ce promite să se perfecționeze și să rezolve neajunsuri precum posibilitatea de a tasta mesaje sau de a face plăți cu ceasul printr-un update.

Păreri Pro și Contra

Pro:

  • un smartwatch extrem de frumos
  • cu EKG
  • este primul ceas din ceramică rezistent la apă sărată
  • măsoară peste 100 de sporturi
  • echipat cu 8 senzori pentru o precizie mai bună

Contra:

  • deocamdată nu poți tasta mesaje pe whatsapp
  • pentru țara noastră nu este activată plata cu cardul

 

 

Verdict Gadget-Review.ro

Design - 10
Display - 9.3
Funcții - 9.6
Precizie - 8.7
Autonomie - 8.2

9.2

O alegere premium

HUAWEI Watch GT 3 Pro este fără doar și poate cel mai frumos smartwatch pe care am pus mâna. Reușește să îmbine perfect un design spectaculos cu o mulțime de funcții interesante, dar mai ales utile.

Verifică disponibilitatea
User Rating: 4.23 ( 4 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.