HUAWEI FreeBuds Lipstick- design premium, sonorizare peste așteptări

Așa cum poate ai văzut zilele acestea pe rețelele de socializare, testăm cele mai noi device-uri de la HUAWEI, printre care și HUAWEI FreeBuds Lipstick, o pereche de căști in-ear wireless, cu un design îndrăzneț și extrem de interesant după cum spune și denumirea lui. Și spun asta deoarece avem de-a face cu o pereche de căști care la prima vedere te-ar putea face să crezi că ții în mână un ruj roșu ispititor, și nicidecum o pereche de căști. Dacă este vorba de o pereche de căști ce vrea să impresioneze printr-un design inedit sau pe lângă aspect, HUAWEI plusează cu o sonorizare extraordinară, rămâne să aflați în cele ce urmează.

Unboxing

Căștile vin într-o cutie neagră cu detalii aurii, elegantă, însoțite de manualul de utilizare, garanția și un cablu de încărcare USB-A la USB-C. Charger nu vei găsi în pachet și asta pentru simplul motiv că producătorii au mers pe ideea că orice utilizator sigur are încărcătoare de la alte device-uri prin casă. N-aș putea spune că mă deranjează acest aspect. Eu una de cele mai multe ori îmi încarc căștile la laptop.

Design

FreeBuds Lipstick este o pereche de căști premium, ce vine într-un case negru, sub forma unui ruj solid. La interior căștile sunt de un roșu aprins, o nuanță ce le ajută să iasă rapid în evidență. Așa cum probabil ți-ai dat seama, vorbim de o pereche de căști destinată sexului frumos. Design-ul lor atât de inedit le face să fie o alegere inspirată pentru un cadou după părerea mea. Sunt practice, compacte și au o eleganță aparte. Le strecori cu ușurință chiar și într-o poșetă pentru a te însoți oriunde. Căștile atrag atenția din prima clipă prin design, dar și prin culoare, căci dintre toate nuanțele rujurilor de buze, HUAWEI a ales-o pe cea mai tentantă și pasională, un roșu aprins irezistibil. Așadar, de data aceasta, producătorul merge mai departe și alege să ofere utilizatoarelor nu doar un device, ci o experiență în adevăratul sens al cuvântului.

Căștile sunt poziționate într-un case fin, minimalist, potrivit atât pentru a nu le pierde, cât și pentru a le încărca. Complet negru, se remarcă pe suprafața sa doar un detaliu auriu, similar rujurilor luxoase. Fiind un case lucios, vine și cu un mare minus, reține fiecare amprentă. Portul de încărcare USB-C se regăsește la bază. Din păcate căștile nu suportă încărcare wireless. Capacul carcasei este magnetic. Căștile sunt fixate bine în locașurile lor. Magneții puternici le împiedică să alunece din case, iar poziția nu ai cum să le-o încurci. Odată deschis case-ul, căștile se activează și se conectează în mod automat la orice device din apropiere pe care îl vor recunoaște.

Se așează bine în urechi, ba chiar aș putea spune că sunt printre cele mai confortabile căști in-ear testate de mine. Nu am simțit niciun fel de disconfort nici măcar după 4-5 ore de utilizare și asta pentru că design-ul lor respectă forma urechii, astfel încât să nu pună niciun fel de presiune pe ea. Sunt ușurele, fiecare cască cântărește 4,1g, iar carcasa 84,5g fără căști. Vin cu certificare IPX4, de rezistență la stropire și la praf.

De împerecheat se împerechează ușor cu orice device prin Bluetooth. Deschizi capacul, apeși lung butonul de la bază și te conectezi la ele cu device-ul dorit. Dacă ai un telefon sau o tabletă HUAWEI cu minim EMUI 10, atunci căștile vor putea fi împerecheate mult mai ușor afișând un pop-up pe care îl vei revedea la fiecare reconectare. Odată cu acest pop-up va fi afișată și starea bateriei, pentru fiecare cască în parte, dar și pentru case.

Aplicația Ai Life

Totodată ai și aplicația Ai Life, pentru telefoanele cu Android, ce îți pune la dispoziție informații cu privire la autonomia fiecărei căști, precum și a case-ului. Totodată îți permite câteva customizări ale căștilor. Din aplicație ai posibilitatea să optezi pentru activarea sau dezactivarea zgomotului de fundal, căci aceste căști beneficiază de funcția Active Noise Cancellation sau poți activa modul General(pentru locurile cu zgomot redus) sau Confortabil(pentru a te asigura că rămâi conectat la ceea ce se petrece în jurul tău). Tot din aplicație ai și posibilitatea de a îmbunătăți calitatea sunetului prin activarea Apelurilor HD. Mai mult de atât, poți alege să amplifici bass-ul sau înaltele. Active Noise Cancelling elimină destul de bine zgomotul de fundal.

Comenzile rapide pot fi și ele personalizate după preferințele utilizatorului. Dubla atingere a căștii, oferă posibilitatea de a opta pentru acțiuni diferite per cască. Poți alege de la redare/pauză, răspuns/respins, controlul melodiilor și activarea asistentului virtual. Eu am setat casca stângă pentru Redare/Pauză, iar casca dreaptă pentru răspuns/respins. A durat ceva pana m-am obișnuit să nu mai confund care cască face una și care face cealaltă. Tot aici, la partea de comenzi rapide, ai posibilitatea de a controla funcția de noise cancellation printr-o apăsare lungă.

Mi-a plăcut faptul că FreeBuds Lipstick au un control tactil foarte bun și asta datorită senzorului capacitiv de atingere. Iarăși poți controla volumul din căști, prin swipe în sus sau în jos. Aplicația oferă și funcția Smart Wear Detection, care se folosește de un senzor infraroșu pentru detectarea momentului în care utilizatorul folosește căștile. La ce folosește funcția? De exemplu atunci când asculți muzică și scoți căștile din urechi, muzica se întrerupe, repornind iarăși în momentul în care ele sunt așezate din nou în ureche.

În plus te poți conecta la două dispozitive simultan, pentru a trece ușor după un device pe altul.

Sunet

Sunetul este bun, echilibrat. Difuzoarele dinamice le fac potrivite si pentru muzică, podcasturi, precum și pentru convorbiri telefonice, unde oferă o experiență peste așteptări.

Autonomie

În ceea ce privește autonomia, Freebuds Lipstick se laudă cu o autonomie peste multe modele wireless din piață. Găzduiesc la interior câte o baterie de 30 mAh/cască, asigurându-le o autonomie de până la 4h de playback cu funcția Active Noise Concellation oprită sau până la 2,5h de playback cu funcția activată. Case-ul are și el o baterie de 410 mAh, ce oferă un plus de autonomie de până la 24h de playback. De încărcat se încarcă repede. Aproximativ o oră este suficient pentru căști și încă o oră pentru carcasă.

Preț

HUAWEI FreeBuds Lipstick au un preț destul de piperat pentru gustul meu. E adevărat, sunt o pereche de căști inedite, cu un design spectaculos, ceea ce le face să aibă un preț ce pleacă de la vreo 960 lei. Căștile pot fi găsite în oferta magazinelor:

– HUAWEI Online Store1099 lei

– eMAG985 lei

– evoMag959 lei

Concluzii

HUAWEI FreeBuds Lipstick este nu doar o pereche de căști spectaculoasă, cu un design original și foarte atractiv, ci și un device ce asigură un sunet excelent. Sunt wireless, au ANC, sunetul este excelent, sunt confortabile, au o autonomie bună și pot fi un cadou interesant. Dacă aveau și încărcare wireless și prețul era ceva mai accesibil, era și mai bine.

Verdict Gadget-Review.ro

Design
Autonomie
Aplicație
Sunet

O alegere inspirată

HUAWEI FreeBuds Lipstick este nu doar o pereche de căști spectaculoasă, cu un design original și foarte atractiv, ci și un device ce asigură un sunet excelent.

Verifică disponibilitatea
User Rating: 4.41 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.