Acasă » Stiri » HTC One – un smartphone cu componente Nokia nelicențiate

HTC One – un smartphone cu componente Nokia nelicențiate

htc one

HTC One se bucură de o promovare impresionantă în rândul iubitorilor de gadgeturi, însă în ultima perioadă compania are probleme datorită folosirii neautorizate a unor componente fabricate pentru telefoanele Nokia. Producătorul finlandez a acționat deja în judecată compania HTC, și momentan au reușit să suspende vânzările din Olanda, pe motiv că au folosit fără autorizație microfoanele cu membrană dublă, concept brevetat de Nokia sub denumirea de High Amplitude Audio Capture(HAAC).

Totuși încă nu s-a stabilit cu exactitate gradul de culpabilitate al companiei HTC, și asta pentru că vina pare să aparțină companiei producătoare de circuite integrate ST Microelectronics, ce a fabricat aceste microfoane. Se pare că ST Microelectronics avea un contract exclusiv de producție cu Nokia până în 2014 și a încălcat clauzele contractuale, vânzând celor de la HTC componentele ce au fost implementate pe smartphone-ul HTC One, sub denumirea de HDR Audio Recording.

Ceea ce nu s-a stabilit încă în cadrul procesului este dacă cei de la HTC cunoșteau acest aspect. Indiferent de gradul de culpabilitate al companiei HTC, în prezent cei de la Nokia pot solicita blocarea vânzărilor smartphone-ului HTC One, atât în Olanda, cât și în alte țări. Deocamdată rămâne să așteptăm finalul procesului pentru a afla deznodământul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.