Galaxy S6 sau Galaxy S6 Edge? Care ți-a captat atenția?

Primăvara a început cu noi lansări de gadgeturi pentru pasionații de tehnologie, pentru cei însetați de un upgrade în ceea ce privește smartphone-urile din seria Samsung Galaxy. Duminică seara, gigantul coreean a lansat în cadrul evenimentului Mobile World Congress din Barcelona, smartphone-urile Galaxy S6 și Galaxy S6 Edge.

lansare Galaxy S6 și S6 Edge

Design

Ambele versiuni sunt realizate din metal cu aproximativ 50% mai rezistent decât cel de pe alte telefoane și sunt protejate de Gorilla Glass 4, reprezentanții Samsung asigurând că nu există riscul ca device-urile să se îndoaie(așa cum s-a putut observa în cazul iPhone 6). Modelele vor fi disponibile în 5 variante de culori: White Pearl, Black Sapphire, Gold Platinum, Blue Topaz (doar Galaxy S6) si Green Emerald (doar Galaxy S6 edge).

design Samsung Galaxy S6

Cele două noi vârfuri de gamă preiau câteva detalii de design de la modelele anterioare, însă de această dată vorbim de o calitate superioară a materialelor folosite. În ceea ce privește Galaxy S6 Edge vorbim de un un ecran cu ambele margini curbate, detaliu ce face ca acest model să fie extrem de elegant și mult mai interesant decât modelul Galaxy S6 cu ecran clasic. Cu siguranță acest detaliu va face și diferența în ceea ce privește prețul celor două smartphone-uri. Chiar dacă modelul Edge va fi cu fața în jos, vei putea observa cu ușurință atunci când primești un mesaj sau un apel. Vei putea aloca culori pentru până la 5 contacte.

Samsung Galaxy S6 are dimensiunile de 143,4 x 70,5 x 6,8 mm și cântărește 138 g, iar Galaxy S6 Edge are dimensiunile de 142,1 x 70,1 x 7 mm și cântărește 132 g.

Autonomie

Mai mult de atât compania promite că cele două device-uri lasă cu mult în urmă orice alte telefoane de pe piață, prezentând nu doar un design inegalabil, ci și specificații tehnice, pe măsură. Începând cu autonomia, putem spune că Samsung a făcut un salt extraordinar, prin faptul că cele două telefoane vor putea fi încărcate de două ori mai repede față de alte modele de pe piață, beneficiind de un extra bonus, modul fast charging, ce cu doar 10 minute de încărcare, asigură utilizatorului o energie pentru 4 ore. Pentru încărcarea wireless nu va mai fi nevoie de achiziționarea acelor capace suplimentare, noile telefoane încorporând această funcție, compatibilă cu noul tip de mobilier cu încărcare wireless, ce va fi lansat de IKEA din luna aprilie și în România.

Camera

Camera prezintă și ea multe îmbunătățiri semnificative, deși rămâne la aceeași 16 MP, iar cea frontală de 5 MP va fi ideală pentru selfi-uri. Sud coreeni se laudă cu îmbunătățirea capacitării de a surprinde elemente în condiții de luminozitate scăzută. Este prezentat chiar și un test în care este comparată cu cea de pe iPhone 6 Plus, iar învingătoare la puncte pare a fi cea de pe Samsung Galaxy S6 și S6 Edge. Autofocalizarea este mult mai bună, ceea ce face ca subiectul să fie urmărit mult mai ușor. Mai mult de atât nu vei mai pierde cadre importante, deoarece camera va putea fi accesată foarte ușor cu un dublu click pe butonul de home. Astfel vei putea fi pe fază de fiecare dată, fără să mai pierzi clipe prețioase cu accesarea camerei foto.

cameră Galaxy S6

Specificații tehnice

Noul vârf de gamă Galaxy S6 are o diagonală de 5.1 inch și vine echipat cu un ecran cu rezoluție 2K. Curios este că deși modelul S6 Edge are ecran curbat, se bucură de aceeași rezoluție ca și terminalul Galaxy S6. Are 3 GB de RAM, cu 50% mai mult față de un Galaxy S5 și este disponibil în 3 variante: de 32, de 64 și de 128 GB. Dacă pentru marea majoritate a utilizatorilor de Android lipsa slotului Micro SD a reprezentat un mare minus în ceea ce privește cele două terminale mobile, iată că explicația nu a întârziat să apară. Motivul pentru care producătorul corean a optat pentru a renunța la slotul de carduri se pare că ar fi unul de natură tehnică: mai exact Galaxy S6 și S6 Edge vin echipate cu tehnologia de stocare UFS 2.0, ce este mult mai rapidă decât orice orice flash. Din testele de viteză realizate de GSMArena se pot observa rezultatele spectaculoase ale noilor vârfuri de lance de la Samsung.

teste de viteză

Sistemul de operare rulat este Android Lillipop, cu interfața TouchWiz. Lagul va fi de domeniul istoric odată cu noile telefoane ale producătorului sud-corean. Modelul este dotat cu un procesor Exynos 7420 și va putea fi achiziționat din data de 10 aprilie. Cele două telefoane sunt disponibile deja pentru precomandă, mai exact Galaxy S6 poate fi comandat la un preț de aproximativ 3299 lei în varianta de 32 GB, iar Galaxy S6 Edge la prețul de aproximativ 3899 lei, tot în varianta de 32 GB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.