Îţi mai aminteşti cum arătau „gadgeturile” copilăriei?

Este 1iunie şi sărbătorim ziua copilului. De aceea nu pot să nu îmi amintesc de momentele plăcute ale copilăriei, şi totodată de „gadgeturile” de atunci.

Îţi mai aminteşti de Mihaela, cea care intra în casele noastre, prin fereastra televizorului alb-negru sau de dublul casetofon recorder, ce ne permitea să ne îmbogăţim colecţia de casete cu cele mai în vogă formaţii ale vremii?

"gadgeturile" copilăriei

"gadgeturile copilăriei"

Aparatul de fotografiat  rusesc era un fel de DSLR al anilor 90, cu care imortalizam cele mai frumoase momente, chiar dacă nu aveau nici claritatea şi nici strălucirea fotografiilor de acum. Cu siguranţă am avut cu toţii acele telefoane fixe, cu roată, la care purtam conversaţii relativ scurte, din cauza facturilor, iar tetrisul, îmi amintesc că era cel mai în vogă joc al vremii, fiecare dintre noi încercam să obţinem un punctaj cât mai bun.

"gadgeturile copilăriei"

"gadgeturile copilăriei"

"gadgeturile copilăriei"

Dar iată că timpul a trecut, iar acele „gadgeturi” au rămas de mult în urmă. Astăzi producătorii de gadgeturi se întrec în oferte care mai de care mai avantajoase. Televizoarele au luat un aspect elegant, slim, Smart TV-uri, fără acel tub grosolan, oferindu-ne totodată o imagine cât mai clară, şi mai apropiată de cea reală. Casetofoanele au luat chipul sistemelor audio, ce redau sunete extrem de clare, asigurând un divertisment deplin.

Despre aparatul de fotografiat, pot spune că deja vorbim de o artă a fotografiei. Cu ajutorul DSLR-urilor putem realiza cadre extrem de spectaculoase, pe care le putem retuşa cu uşurinţă în Photoshop. Iar în ceea ce priveşte telefonul, ei bine în ziua de azi smartphone-urile sunt cele care domină piaţa, oferindu-ne tot felul de facilităţi, pe care cu siguranţă nu ni le închipuiam în anii copilăriei noastre. Tetrisul aş putea spune că a fost înlocuit de atâtea jocuri în vogă, unul dintre ele fiind consola, ce astăzi se bucură de o popularitate extrem de mare în rândul copiilor.

Şi totuşi, deşi timpul a trecut, deşi astăzi ne lovim de nenumărate gadgeturi, menite să ne uşureze munca, cu siguranţă nu avem cum să uităm că am asistat şi noi la începuturile lor, şi la evoluţia  spectaculoasă avută de-a lungul vremii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.