Din 2035 vor fi interzise motoarele termice!

După ce zilele trecute aflam cum că Parlamentul European a votat introducerea încărcătorului universal începând cu 2024, iată că schimbările nu se opresc aici, căci s-a votat și adoptarea pachetului legislativ ce propune reducerea emisiilor de CO2 în totalitate, până în 2035.

Așadar odată cu această lege, devine oficial faptul că din 2035, în Uniunea Europeană nu se vor mai comercializa autoturisme cu motoare termice.

Raportorul Jan Huitema a declarat că „Prin adoptarea noilor standarde, creăm claritate pentru industria autovehiculelor și stimulăm inovarea și investițiile pentru producătorii de automobile. În plus, achiziționarea și conducerea de autoturisme cu emisii zero vor deveni mai ieftine pentru consumatori. Sunt fericit că Parlamentul a susținut revizuirea ambițioasă a obiectivelor pentru 2030 și reducerea cu 100% a emisiilor pentru 3035, ceea ce este esențial pentru a atinge neutralitatea climatică în 2050.”

Well, să vedem acum ce au de spus și producătorii auto, căci 13 ani s-ar putea totuși să li se pară cam puțin pentru a renunța definitiv la motoarele termice în favoarea celor electrice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.