Cine s-ar fi așteptat? Peste 1 milion de telefoane vândute în 2020 de Huawei, pe piața locală!

După toate interdicțiile impuse pentru Huawei, aș fi spus că vânzările de telefoane au avut o scădere considerabilă anul trecut.
Ei bine, în cadrul conferinței organizate online, producătorul chinez ne-a dezvăluit câteva cifre interesante. Mai exact au anunțat că 2020 a fost primul an în care au depășit pragul de 1 milion de unități vândute în România. Recunosc, eu am fost surprinsă de aceste cifre, dar se pare că utilizatorii au reușit să se adapteze și lipsei serviciilor Google.

Best buy-ul categoriei de telefoane a fost P40 Lite, pe care l-am testat și noi în vară. Mie personal mi-a plăcut puțin mai mult varianta 5G(design, o cameră ceva mai bunicică), dar probabil între cele două prețul a cântărit mai mult.

La capitolul wearable, creșterile au fost de 350%. Se pare că vânzările au mers foarte bine pentru Huawei Watch Fit, Watch GT 2e și GT 2 Pro și nici nu mă surprinde la ce prețuri bune au, cum arată și cu ce specificații vin.


Laptopurile au înregistrat creșteri de 1143%, 2020 față de 2019. Cel mai vândut laptop în trimestrul IV fiind MateBook D15.
Cât despre propriul magazin de aplicații, și aici lucrurile merg bine. În AppGallery găsești peste 2000 de aplicații locale. Ca idee, în România sunt peste 2,5 milioane de utilizatori ale magazinului de aplicații.

Veniturile Huawei din 2020 pe piața din România, au ajuns la 240 milioane de dolari. Așadar, cifrele nu arată rău deloc pentru Huawei. Cu toate piedicile puse de SUA și fostul guvern, chinezii dau dovadă că indiferent de situație știu să se adapteze și să meargă mai departe. Mai mult, au anunțat că în aprilie urmează să deschidă propriul shop online pe huaweistore.ro, inaugurare ce va veni cu oferte speciale pentru consumatori, concursuri cu vouchere de 3000 lei, cadouri Mistery Box, precum și o tragere la sorți pentru un Huawei Mate Xs.

Pe parte de lansări, avem periuța electrică Leboo Smart Sonic, ce vine cu o autonomie de 3 luni și un preț de 399 lei.

FreeBuds 4i sunt noile căști cu anulare activă a zgomotului de fundal. Asigură o autonomie de 10 ore plyback, 10 minute de încărcare oferă 4 ore de autonomie. Aici au o promoție interesantă pentru primii 1000 de clienți: FreeBuds 4i + Band 4 la 399 lei.

Au mai anunțat și routerele Huawei WiFi Mesh, un monitor de 23,8 inch, la prețul de 899 lei(va beneficia de o reducere de 200 lei în luna aprilie). În aprilie vor lansa noi laptopuri și în continuare își vor concentra atenția și în zona de tablete și wearable.

Cred că își vor extinde tot mai mult portofoliul de produse, astfel încât divizia de telefoane să devină doar o parte mică din Huawei și să nu îi mai afecteze prea tare toate măsurile luate împotriva lor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.