Ce umidificator să cumpăr?

Infecții respiratorii, senzație de piele uscată pe care nici cea mai bună cremă din lume nu o poate calma, coșmarul de a te trezi mai obosit decât atunci când ai mers la culcare, de parcă întreaga lume și-ar fi căutat adăpost pe umerii tăi. Dacă ți-am spune că toate aceste simptome pot fi ușor soluționate cu ajutorul unui umidificator?

Azi îți povestim de ce ai nevoie de un astfel de gadget în casa ta, care sunt tipurile de umidificator de aer, de ce criterii să ții cont atunci când faci achiziția, dar și 5 recomandări de pus pe lista de cumpărături! Pregătit? Vezi cum să te bucuri de aer sănătos și de confort între cei patru cei mai iubiți pereți din lume!

De ce casa ta are nevoie acum de un umidificator?

Experții în materie consideră că nivelul optim al umidității în casă trebuie să se situeze între 40 și 60%. Orice valori situate sub aceste praguri pot declanșa probleme de sănătate: un aer prea uscat poate provoca afecțiuni respiratorii, alergii, dificultăți de respirație, sângerări nazale, senzație de usturime în gât, nas uscat, iritații sau deshidratare a pielii, congestie nazală sau sforăit. De partea cealaltă, nici aerul prea umed nu constituie un ambient mai dezirabil: poate accentua înmulțirea bacteriilor, a acarienilor sau a mucegaiului.

Să optezi pentru un umidificator de aer este însă o responsabilitate mai ales dacă ai copii, și aproape o obligație dacă un bebeluș ți-a binecuvântat casa. De ce? Spre deosebire de adulți, cei mici au o capacitate inferioară de a se adapta condițiilor schimbătoare de mediu, ceea ce poate antrena probleme de sănătate. Astfel, dacă prichindelului îi curge mai mereu nasul sau răcește des, știi ce trebuie să adaugi pe lista de cumpărături.

De ce să mai ții cont? Nivelul de umiditate al aerului din casă va varia de la un anotimp la altul, dar este de multe ori influențat și de specificul casei tale, de activitățile pe care le desfășori sau de zona geografică în care locuiești.

Ce tipuri de umidificatoare există pe piață

Dacă decizia, mai ales prin prisma rândurilor de mai sus, pare să fie atât de ușoară, nu la fel de facil se poate dovedi să alegi un umidificator de aer. Pentru ca achiziția ta să fie perfect întemeiată, să aruncăm o privire asupra tipurilor de umidificatoare de aer de pe piață!

Există două categorii principale de umidificatoare. Pe de o parte, sunt cele tradiționale (umidificatoare cu jet de aer rece sau cald) și gadgeturile cu funcții complexe (cu ultrasunete sau cu ionizare). Fiecare model are avantajele și dezavantajele sale, iar undeva, în vasta ofertă de pe piață, se va regăsi și umidificatorul tău pereche.

Umidificatorul cu jet de aer cald funcționează prin eliberarea aburilor de temperaturi ridicate în încăpere, echilibrând astfel umiditatea. Principalul său atu este reprezentat de abilitatea de purificare și sterilizare a încăperii, prin fierberea apei propulsate. De partea cealaltă, te avertizăm că acest aparat poate provoca arsuri celor mici, dacă este situat la nivelul lor, și poate de asemenea declanșa încălzirea aerului din cameră, o funcție „neprietenoasă” cu verile fierbinți.

De partea cealaltă, umidificatorul cu aer rece se împacă de minune cu orice anotimp. Nu există risc de arsuri, dar în același timp nici nu va elimina bacteriile, fiind astfel necesar să fie folosit alături de un purificator de aer.

Moderne și super eficiente, umidificatoarele de aer cu ultrasunete folosesc vibrații rapide care împrăștie particule fine de apă în aer. Poate utiliza fie abur cald, fie jet rece, și este considerat cel mai performant model. Singurul dezavantaj al acestui gadget este reprezentat de prețul său mai piperat comparativ cu variantele clasice.

Încheiem cu umidificatorul de aer cu funcție de ionizare, ce include un filtru eliberator de ioni negativi. Având drept obiectiv purificarea aerului, acest tip de aparat poate contrabalansa și efectele nocive ale electronicelor sau electrocasnicelor din casă, despre care specialiștii avertizează că ar putea emite ioni pozitivi periculoși.

Orice umidificator ai alege, te sfătuim să folosești întotdeauna apa distilată. Alimentarea cu apă dură poate face mai mult rău decât bine, atât sănătății tale, dar și aparatului.

Și totuși, care este cel mai bun umidificator de aer?

Am văzut ce ofertă ne așteaptă în magazine, dar cum decidem? Răspunsul este, firește, unul personalizabil: cel mai bun umidificator de aer este cel care se potrivește mănușă ție și casei tale.

Iată însă de ce criterii este recomandat să ții cont!

Dimensiunile camerei tale. Un living încăpător va avea nevoie de un umidificator mai mare decât colorata cameră a bebelușului tău. Capacitatea rezervorului, presiunea și puterea de dispersie sunt de luat în calcul din acest punct de vedere. Nu te teme, nu ești obligat să te înhami la calcule matematice complicate, deoarece în specificațiile producătorilor trebuie notat și pentru ce tip de cameră e indicat umidificatorul. Ție nu îți mai rămâne decât să măsori. Dacă ești în dubii, recomandăm să alegi un umidificator de aer destinat unei camere mai mari decât a ta.

Ai sau nu un purificator? Dacă nu deții încă un purificator de aer, achiziție pe care ți-o recomandăm , un umidificator de aer cu jet cald sau unul cu funcție de ionizare se pot dovedi alegeri mai mult decât inspirate.

Ai copii? Asigură-te că filtrezi aerul din încăpere, fie cu un purificator, fie cu un umidificator cu funcții complexe. Fii însă atent unde îl plasezi, nu la îndemâna copiilor.

Grad de suportabilitate la zgomot. Unele umidificatoare au funcții de control al zgomotului, pentru urechile fine și sensibile. Ține de asemenea cont că variantele cu ultrasunete sunt mult mai silențioase.

Cât de aglomerată este casa, din punct de vedere tehnic. Umidificatoarele de aer cu funcție de ionizare pretind că pot echilibra nivelul de ioni emanat de electronice și electrocasnice. Dacă locuința ta e super tech savy, ar trebui să reții și acest aspect.

Cât de implicat vrei să fii în „viața” umidificatorului tău. Un rezervor mai mare al umidificatorului va presupune automat că îl vei umple mai rar, ceea ce se dovedește mai mult decât convenabil. De asemenea, umidificatoarele de ultimă generație, cu funcții multiple, sunt extrem de intuitive și aproape că vei uita de existența lor.

Factura de electricitate. Atât portofelul, dar și dorința de a proteja mediul ar trebui să încline alegerea spre gadgeturi cu consum redus de energie electrică. Orientează-te spre modele cu reglaj al treptelor de putere și/sau cu senzori de umiditate, care se opresc și pornesc automat.

Funcțiile aparatului. Cu cât alegi un umidificator mai inteligent, cu atât vei fi mai mulțumit de achiziția făcută. Modelele de pe piață sunt dispuse cu indicator de nivel al apei, ce te pot notifica atunci când trebuie să intervii, timer, senzori de umiditate și temperatură, reglaj al direcției de pulverizare, nivel de zgomot, recipiente pentru aromaterapie sau display LED.

4 umidificatoare de aer care ne plac (și un dezumidificator care ne încântă)

Știi că la Gadget-Review.ro considerăm că o achiziție trebuie să fie un proces complex, bine argumentat, bazat pe un research concludent. Noi recomandăm aparatele de mai jos, dar trece-le întotdeauna prin filtrul personal, pentru ca între tine și aparatul tău să se închege cea mai solidă relație.

Star-Light UHS-5310BL

Cu funcție de ionizare, acest umidificator are grijă de puritatea aerului pe care îl respiri din toate punctele de vedere. Cu o capacitate de 5,3 l și suficient de mare pentru a lucra în condiții optime în camere de până la  45m², gadgetul are control touch cu display LED, temporizator, telecomandă și nivel de zgomot redus. Designul modern îl ajută să se integreze cu ușurință în interioarele contemporane, iar nuanța de negru denotă un look sofisticat.

Umidificator Mini Difuzor Aromaterapie Ultrasonic VISOLI VS130

Iată unul dintre cele mai bune umidificatoare pentru spații mici! Cu dimensiuni reduse, ce îți vor permite să îl muți dintr-o cameră într-alta, modelul funcționează cu ultrasunete și asociază inclusiv funcția de purificator de aer. Difuzorul de arome e ideal dacă fumezi, iar ceața rece emanată, luminând discret în nuanțe calde, la alegere, va contura acel mediu discret, sănătos și primitor pe care îți place să îl numești acasă. Umidificatorul Mini Difuzor Aromaterapie Ultrasonic VISOLI VS130 e silențios, sigur și liniștitor, fiind una dintre cele mai bune arme moderne împotriva stresului.

Clean Air Optima CA603new

Asociem din nou un umidificator și purificator cu funcție de ionizare, de data aceasta adaptat unor încăperi de până la 30mp. Gadgetul are display digital, difuzor de aromă, timer, protecție sporită împotriva calcarului și a bacteriilor datorită filtrului ceramic nano-silver, consum economic și trei trepte de vaporizare. Menține umiditatea dorită din cameră grație higrostatului reglabil și se oprește în mod automat și sigur atunci când rămâne fără apă. Casa ta și Clean Air Optima CA603new pot fi ecuația perfectă.

Duux Tag

Cu rată de umidificare de 250ml/oră și capacitate de umidificare de 3l/zi, Duux Tag se potrivește interioarelor de până la 30mp. Conține și difuzor de aromă și are nivel scăzut de zgomot, așa că cei mici își vor putea dormi somnul de înger în preajma sa. Tehnologia cu ultrasunete și consumul economic redus, dar și prețul prietenos sunt motive pentru a-l găzdui în casa ta. Nu lipsește nici funcția de avertizare a rezervorului gol, astfel că nu va fi necesar să îl supraveghezi constant, doar să te bucuri de compania sa.

Meaco UK12L

Am tot vorbit despre necesitatea de a asigura un nivel optim al umidității aerului, dar poți la fel de bine să te afli în situația de a fi nevoit să scazi aceste valori. Alături de un umidificator, un dezumidificator completează rețeta unei case perfecte pentru sănătatea ta. Recomandăm Meaco UK12L, ceîmbină funcțiile de dezumidificator cu cele de purificator al aerului și pentru această realizare, orice client îi va fi mai mult decât recunoscător. E setat pentru consum redus de energie și potrivit pentru spații de până la  30mp. Minunat în încăperile în care usuci rufe, dar și în camerele celor mici, cu display electronic și lumini de semnalizare, se potrivește tuturor gusturilor și nevoilor.

Ai grijă de calitatea aerului din casa ta cu un umidificator de aer! Asigură prevenția problemelor de sănătate, dar și confortul, luând în calcul recomandările noastre și sugestiile de aparate performante. Abia așteptăm să aflăm cum sună alegerea ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.