Cât de scump e de fapt roamingul Orange în Egipt? Nicidecum atât cât m-au făcut să cred…

Dacă te bate gândul să îți faci vacanța în Egipt, un aspect important de care ar fii bine să ții cont este costul ridicat al roaming-ului.

Vorbim de o țară din afara Uniunii Europene, Africa mai exact, unde tarifele nu sunt deloc cele cu care suntem noi obișnuiți.

Ba mai mult, dacă nu ești atent companiile de telefonie mobilă te pot taxa usturător de tare.

Fix asta am pățit eu cu Orange zilele trecute, când am ajuns în Egipt. Nici n-am apucat să mă cazez bine că primesc un apel. Un reprezentant Orange mă informa că am de plată 57 euro pentru serviciile de Roaming. Neatentă, am uitat să îmi opresc datele mobile înainte să aterizeze avionul. Abia după o oră m-am “trezit” să fac asta. Ei bine tariful de 57 euro apăruse doar pentru notificările care apucaseră să apară pe telefon. Ca idee tarifele de roaming la Orange pentru Egipt arată cam așa:
– către România – 2,29 Euro/min
– către altă țară – 2,55 Euro/min
– primit – 1,309 Euro/min
– SMS – 0,452 Euro
– internet – 13,09 Euro/ MB

13,09 Euro/MB în condițiile în care la Digi tariful este de 0,0450 Euro/MB…

Vacanța mea avea să înceapă numai “bine“ cu o asemenea veste…

Totuși după ce am făcut un mic research am aflat de opțiunea Go World Promo de la Orange prin care compania își ia angajamentul ca la intrarea în Egipt, pentru abonamente, să activeze gratuit opțiunea Go World Promo, ce oferă tarife reduse în roaming, timp de 30 de zile. Mai exact 0,357 Euro/minut pentru apelurile locale și către România și 0,119 Euro/ MB. Așadar tarife ceva mai normale.

Evident în apelul telefonic cu agentul Orange mi se spusese că nu este nimic de făcut și că va trebui să achit factura integral.

La întoarcerea în țară am făcut o sesizare cu privire la această situație, căci nu am beneficiat de serviciul afișat pe site-ul Orange și după vreo 3 zile am fost contactată de un reprezentant Orange, să-mi spună că sesizarea mea a fost făcută pe bună dreptate și că mi se va aplica o reducere și voi achita abonamentul obișnuit… Așadar
și la Orange există tarife mai decente pentru roaming în Egipt, dar în cazul în care nu știi de această opțiune, s-ar putea să fii nevoit să bagi mâna adânc în buzunar. Nemulțumirea mea cea mare a fost că atunci când am fost informată de cei 57 euro, mi s-a comunicat că nu se poate face absolut nimic pentru această suprataxă și că va trebui să achit factura așa cum este… Well, situația aceasta mi-a dovedit că cel mai bine este să îmi fac propriul research, decât să iau lucrurile așa cum mi se servesc.

Sper să fie de ajutor aceste informații în cazul în care decideți să călătoriți în Egipt. Revin în curând și cu un articol referitor la cele mai avantajoase variante de internet pentru Egipt, căci din păcate internetul din resort-uri nu este unul grozav. Da, este ok dacă vreți să mai intrați pe rețelele de socializare, dar dacă vreți ceva mai mult,

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.