Blaupunkt 24I207 – televizorul ieftin pentru dormitor

Dacă ești în căutarea unei soluții TV pentru dormitor care să te ajute, eventual, să economisești spațiu prin faptul că poți folosi televizorul și pe post de monitor, atunci modelul Blaupunkt 24I207 reprezintă o opțiune potrivită pentru tine. Blaupunkt este un producător german de televizoare care, până nu demult, a reprezentat divizia TV a celor de la Bosch. Televizorul se găsește în magazine la un preț de 749 lei (verifică preț actualizat). Modelul este adaptat pentru a fi folosit pe post de monitor, acest lucru fiind vizibil atât la nivelul designului, cât și la nivelul caracteristicilor tehnice, raportul calitate-preț fiind per ansamblu unul bun.

Televizorul poate fi găsit și în oferta magazinului Altex.

Modelul are un design simplu, care face să semene destul de mult cu un monitor, acest pattern fiind întâlnit, de fapt, și la nivelul caracteristicilor tehnice. Avem așadar de-a face cu un dispozitiv video 2 în 1, ceea ce se remarcă mai întâi fiind faptul că suportul este unul subțire, la fel ca în cazul monitoarelor. Spre deosebire însă de acestea, dimensiunile ecranului sunt mult mai generoase, modelul având dimensiunile de 548 x 335 x 43 mm, iar ecranul o diagonală de 60 cm. Carcasa este alcătuită din plastic și este destul de subțire, fiind complet neagră, cu un aspect general foarte elegant. Dacă vrei să fixezi televizorul pe perete, sistemul este unul VESA 100 x 100, remarcându-se în același timp difuzorul plasat la baza ecranului.

Poze cu televizorul

Blaupunkt 24I207

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Trecând puțin în detaliu caracteristicile ecranului, acesta este unul simplu, fără funcții smart, imaginile redate având o calitate bună dacă ne raportăm la utilizarea pentru PC sau dormitor. Imaginile sunt redate la o rezoluție de 1366 x 768 pixeli, iar calitatea HD este îmbunătățită printr-o tehnologie de reducere a gradului de pixelație. Apoi, culorile sunt vii și atractive, acest lucru fiind susținut de luminozitatea de 250 cd/m2 care face posibil un contrast dinamic de 100000:1.

Unghiurile de vizualizare sunt de 178 de grade pe orizontală și verticală, așa că nu vor fi probleme la fixarea pe perete sau privirea dintr-un unghi lateral. Totodată, timpul de răspuns este de 8 ms, fiind unul scurt. Per ansamblu, caracteristicile urmează liniile unui monitor, oferind însă o experiență mai interactivă prin prisma dimensiunilor.

În ceea ce priveşte sunetul, acesta este unul destul de slab, având o putere de 6 W. Pentru un televizor, puterea este destul de mică, dar pentru conectarea la un PC sau laptop lucrurile stau mai bine, fiind de folos și economisirea de spațiu pe birou, nemaifiind nevoie de boxe suplimentare.

Pentru a răspunde utilizării pe post de monitor, modelul este dotat cu mai multe port-uri care să permită conectarea la diferite dispozitive pentru redarea de conținut. În rândul port-urilor video se găsesc 2 port-uri HDMI și câte o intrare Scart, video composite și component. De partea cealaltă se găsește 1 port USB 2.0 pentru redarea de conținut direct de pe un stick sau HDD extern, fiind disponibil, de asemenea, și un tuner digital DVB-T/C care permite redarea canalelor digitale fără a mai fi necesar un receiver extern.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • Design elegant, adaptat pentru folosirea pe post de monitor
  • Ecran HD cu randament bun
  • Posibilități destule de conectare cu alte dispozitive

Contra:

  • Rezoluția nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.4
Display - 8.2
Conectivitate - 8.2

8.3

O alegere accesibilă

Blaupunkt 24I207 este un televizor cu o diagonală rezonabilă de 60 cm, ce îl face potrivit pentru camerele mai mici, cum sunt cele ale copiilor sau bucătăriile.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.