ASUS X540LJ-XX403D – un laptop entry-level cu USB Type-C

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.9
Conectivitate - 8.3
Performanțe - 7.5

8.2

O alegere inspirată

ASUS X540LJ-XX403D este un laptop cu o configurație decentă, ce se va potrivi atât activităților office, multimedia, cât și pentru un gaming ocazional.

Vezi în magazin
User Rating: 3.6 ( 1 votes)

De-a lungul ultimilor ani laptopurile au câștigat tot mai mult teren în fața desktopurilor, fie că vorbim de simpli utilizatori, care au nevoie de un sistem pe care să-l utilizeze deopotrivă acasă și la serviciu, fie de categoria pro, ce caută un model performant care să îndeplinească task-uri complexe, care să ruleze programe de grafică sau jocuri de ultimă generație. Odată cu această înclinație a utilizatorilor, componentele de pe laptopuri au fost mult îmbunătățite astfel încât să îndeplinească nevoi cât mai variate. Totodată, ele au fost optimizate și în ceea ce privește greutatea, autonomia,  dar și performanțele. ASUS X540LJ-XX403D, modelul despre care vom vorbi astăzi, poate că nu excelează la toate capitolele, însă cu siguranță are câteva puncte foarte. Poate fi găsit în oferta magazinului eMAG, la prețul de aproximativ 1799 lei(verifică preț actualizat). Mult, puțin, propun să vedem cu ce vine modelul taiwanezilor de la Asus.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinelor Cel și evoMAG.

Laptopul are un design elegant, întocmai cum ne-a obișnuit producătorul în ultimii ani. Carcasa din plastic evidențiază discret logo-ul producătorul. De îndată ce îi ridici clapeta, te întâmpină o tastatură chiclet, completă, cu taste bine distanțate, astfel încât greșelile de tastare să fie reduse la maxim. Laptopul cântărește 1,9 kg, ceea ce înseamnă că avem de-a face cu un model portabil, bun de luat chiar și în vacanță.

Poze cu ASUS X540LJ-XX403D

ASUS X540LJ-XX403D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Unul din avantajele cu care se prezintă acest model de laptop este posibilitatea oferită utilizatorului de a se conecta la orice dispozitiv și asta mulțumită ieșirilor cu care a fost prevăzut. În plus, USB-urile 2.0,  3.0 și cel de tip C au fost instalate strategic, în așa fel încât să nu afecteze aspectul și grosimea redusă ce caracterizează acest laptop.

La capitolul performanțe și viteză,  laptopul este dotat cu un procesor i34005u. Cu toate că nu este cel mai performant, mai ales că este un model lansat în anul 2013 acesta este suficient de competent cât să asigure o funcționare mai mult decât decentă a sistemului. Acesta este și unul din motivele pentru care acest model de laptop poate fi utilizat atât pentru munca de birou, cât și acasă, în scop pur recreativ, de relaxare. Memoria RAM este de 4 GB DDR3, dar la nevoie o poți suplimenta cu încă o plăcuță de 4 GB. Are o placă video dedicată, un chipset nVidia GeForce 920M, de 2 GB DDR3, ce se va descurca decent chiar și pe partea de gaming.

Sunet

În ceea ce privește sonorizarea, acesta a fost optimizat cu tehnologia SonicMaster, făcând ca sunetul acestui laptop să fie considerat unul din cele mai bune. Astfel, un lucru este cert, te vei bucura de un sunet clar, puternic, fidel și de un bas care să pună în evidență melodiile ritmate, asta dacă intenționezi să dai vreo petrecere și vrei să destinzi atmosfera cu câteva piese de club. Tot la capitolul sunet, trebuie menționată și existența celor 5 moduri de setare a acestuia, salvate în memoria laptopului. Așadar, fie că asculți muzică, vezi un film, te înregistrezi sau porți o discuție online, în funcție de fiecare moment poți seta varianta de sunet potrivită. În felul acesta calitatea va fi maximă în oricare din situații, fără bruiaje sau zgomote de funadal.

Culori bogate

În ceea ce privește imaginea, vei fi plăcut surprins de culorile bogate și profunde obținute cu ajutorul tehnologiei ASUS Splendid, al cărui rol este acela de a corecta temperatura culorilor. Ca și în cazul sunetului, culorile pot fi reglate prin selectarea unuia din cele 4 moduri presetate.

Un alt lucru care ar mai trebuie spus despre acest sistem este faptul că a fost creat să protejeze ochii utilizatorului. Unul dintre motivele pentru care tot mai mulți ajung să poarte ochelari este ecranul laptopului și asta datorită luminii albastre abundente. În cazul lui ASUS X540LJ-XX403D acest lucru a fost remediat prin instalarea modului ASUS Eye Care, menit să reducă cu până la 33% lumina albastră degajată de ecranul led.

Un alt aspect interesant la acest laptop este felul în care poți utiliza touch pad-ului, cu un deget, doua sau chiar trei, răspunsul la comandă fiind instant și foarte eficient.

De asemenea, o bilă albă primește și la capitolul supraîncălzire sau mai bine spus la prevenirea acesteia, laptopul menținându-se rece pe toată perioada utilizării.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • portabil,
  • preț accesibil,
  • USB-C

Contra:

  • doar 2 GB RAM,
  • eMMC de 32 GB

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.