Asus VivoBook Max X541UJ-DM015 – un laptop cu o configurație mid-level

Să fim serioși: cine nu are laptop în ziua de azi? Chiar dacă încă nu ai renunțat la vechiul PC, laptopul îți conferă portabilitate, care în ziua de astăzi este esențială. E adevărat că pentru socializarea online, smartphone-ul și tableta ar fi de ajuns, însă atunci când vine vorba de a urmări un film, de a prelucra o fotografie sau a concepe un plan pentru la birou, laptopul e indispensabil. Când vine vorba de laptopuri cu configurație satisfăcătoare la un preț decent, Asus este unul dintre numele vehiculate imediat. Modelul Asus VivoBook Max X541UJ-DM015 nu e unul cu pretenții, însă pentru îndatoririle de tip office combinate cu cele de entertaining (filme, foto, muzică, socializare) își merită prețul de aproximativ 2856 lei (verifică preț actualizat). Cu atât îl vei găsi în oferta eMAG.

Pentru că prima vedere contează, ne vom opri mai întâi asupra aspectului acestui model. Calitatea constructivă este unul dintre criteriile care stau la baza alegerilor noastre, poate nu cel mai important, însă un mic procent din decizia finală îi aparține. Carcasa laptopului are un aspect elegant, cu o textură liniară fină, ce pune în evidență logo-ul producătorului.

Tastatura chiclet este și ea de bună calitate având tastele poziționate eficient, cu spațiu destul de mare între ele fapt care permite o tastare precisă. După spusele producătorilor, tastele ar trebui să reziste la cel puțin 10 milioane de apăsări. Cât privește TouchPad-ul, acesta se remască prin tehnologia intuitivă de control Asus Smart Gesture, împrumutată de la ecranele tactile ale smartphone-urilor. Astfel cu TouchPad-ul cu suport pentru gesturi multi-atingere, poți să mărești pagina pe care te afli sau poți să navghezi printre diferitele pagini web cu mai mare ușurință.

Poza cu Asus VivoBook Max X541UJ-DM015

Asus VivoBook Max X541UJ-DM015

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

La capitolul performanță, puterea de procesare este favorizată de Intel Core i5 model 7200U, Kaby Lake cu două nuclee, tactat la o frecvență de 2,5 GHz. Placa video dedicată, nVidia GeForce 920M, de 2 GB DDR3, se va descurca excelent atât când vine vorba de activitățile de zi cu zi, cât și de jocuri cu grafică avansată.

Memoria RAM de 4 GB DDR4 este destul de mică. Având în vedere că există smartphone-uri cu 6 și 8 GB de RAM, mi-ar fi plăcut ca laptopul să fie puțin mai dotat. Totuși, pentru cei ce folosesc laptopul pentru activități multimedia sau office, cei 4 GB s-ar putea să fie de ajuns. Capacitatea de stocare este destul de generoasă, de 1TB. Totuși, mi-ar fi plăcut să vină cu un SSD, pentru o viteză mai mare.

Pentru că mulți dintre consumatori pun preț pe autonomia laptopului achiziționat, e bine de știut că acest model oferă o autonomie de până la 5 ore, în condiții medii de utilizare. Laptopul stă bine și în ceea ce privește conectivitatea: o ieșire audio, un port HDMI, un port USB 2.0, un port USB 3.0 și unul USB Type C.

La capitolul portabilitate, laptopul cu diagonala de 15.6 inch si rezoluția Full HD de 1920 x 1080 pixeli cântărește doar 2 kg și poate fi transportat cu lejeritate într-un rucsac dedicat sau o geantă potrivită. Cât privește sunetul, laptopul beneficiază de tehnologia Asus Sonic Master.

Păreri pro şi contra

Pro

  • procesor Intel Core i5 Kaby Lake
  • design plăcut
  • rezoluție Full HD
  • placă video dedicată
  • USB Type C

Contra:

  • doar 4 GB de RAM

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.7
Conectivitate - 9.1
Performanțe - 8.5

8.8

O alegere inspirată

Asus VivoBook Max X541UJ-DM015 este un laptop cu o configurație destul de puternică, încât să facă față chiar și jocurilor cu grafică mai avansată.

Vezi în magazin
User Rating: 3.12 ( 3 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.