Asus A542UR-DM189 – un laptop cu o configurație puternică

Asus s-a remarcat de-a lungul timpului prin gadgeturi cât se poate de bine construite, laptopurile, telefoanele sau monitoarele Asus ocupând mereu poziții foarte bune în preferințele utilizatorilor.

Plecând de la această realitate, descoperim acest Asus A542UR-DM189 cu încredere și partea bună este că nu ne dezamăgește. Poate fi găsit în oferta magazinului eMAG, la prețul de aproximativ 2349 lei (verifică preț actualizat).

Este adevărat că pe piață există laptopuri mai puternice și este la fel de adevărat că review-urile utilizatorilor evidențiază și anumite probleme, cum ar fi faptul că nu este 100% silențios, însă dacă punem în balanță calitățile și dezavantajele, modelul taiwanezilor se dovedește a fi o achiziție inteligentă.

Laptopul construit de către cei de la Asus este destinat mediului business, iar acest lucru se observă la prima vedere, grație finisajelor discrete și a dimensiunilor reduse. Cei ce doresc un laptop diferit din punct de vedere al aspectului, au posibilitatea să opteze pentru una din cele 4 nuanțe în cazul acestui laptop: roșu, auriu, gri sau alb. Nu vom insista foarte mult asupra aspectului, însă merită să mai menționăm faptul că este un model portabil, ce cântărește 2.3 kg și are un ecran de 15.6 inch.

Poze cu laptopul Asus A542UR-DM189

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Partea de performanță ne-a atras cel mai mult, deoarece scoate în evidență câteva caracteristici foarte atractive. Evident, atracția noastră a fost puternic bazată și pe preț, care este unul cât se poate de decent.

Capacitatea de procesare este mare, laptopul fiind propulsat de un Intel Core i5, Kaby Lake tactat la o frecvență de 2,5 Ghz. Rămânem în aceeași notă și amintim de memoria RAM DDR 4 de 4 GB, ce poate fi upgradată până la 16 GB și de placa video dedicată, construită de cei de la Nvidia: GeFOrce 930 MX. Toate aceste componente reușesc să își combine forțele și să asigure culori vii, rapiditate în mișcare, dar și o bună performanță.

Tot de performanță se ocupa și HDD-ul care are capacitate de 1 TB. Partea interesantă este că, pe lângă o capacitate foarte mare de stocare, laptopul asigură și un schimb de date foarte rapide, având posibilitatea de a îngloba și un SSD de până la 256 GB.

De cele mai multe ori, detaliile mărunte sunt cele care conving și evidențiază performanța. În cazul lui Asus A542UR-DM189, aceste detalii sunt conturate de sunetul foarte bun, de conectivitatea extrem de variată și complexă, dar și de capacitatea ventilatoarelor de a face față orelor întregi de lucru.

Sunetul este proiectat de o echipă cu experiență în domeniu și reușește să fie foarte rafinat și clar.

În ceea ce privește răcirea, aceasta este asigurată de Asus IceCool, care păstrează temperatura medie la aproximativ 36 de grade.

Detaliind și partea de conectivitate, descoperim un port USB 3.1 destinat transferurilor de viteza, dar și porturi USB 2.0 și 3.0, porturi HDMI și VGA.

La prima vedere, Asus A542UR-DM189 pare un laptop simplu. Este elegant, are finisaje plăcute, este realizat din materiale de calitate și are performanțe decente pentru perioada în care trăim. La o a doua vedere, i se dezvăluie anumite calități care fac diferența. Este un laptop gândit pentru anduranță și a fost supus la deschideri și închideri de 20 000 de ori. De asemenea, a fost supus la 10 milioane de tastări și la condiții de mediu extreme.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • rezoluție Full HD
  • HDD de 1TB
  • USB Type C

Contra:

  • puțin cam zgomotos

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.2
Conectivitate - 8.8
Performanțe - 9

9

O alegere Smart

Dat fiind faptul că are capacitatea de a oferi performanță bună în mediul business și că este foarte rezistent, putem concluziona că este un produs care merită atenția.

Vezi în magazin
User Rating: 4.78 ( 2 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.