Arctic AK3662-4+ – combina frigorifică dotată cu două compresoare

Dintre modelele disponibile pe piață, destul de puține sunt dotate cu două compresoare, cele mai multe având unul singur care funcționează pentru întreaga combină. Este bine de știut că unul dintre modelele cu două compresoare este oferit chiar de Arctic, producătorul român atât de popular pe piața de electrocasnice mari. Este vorba de modelul Arctic AK3662-4+, unul destul de accesibil pentru dotările pe care le oferă. Modelul Arctic poate fi găsit în magazinele din țară la prețul de aproximativ 1649 lei (verifică preț actualizat), având astfel un raport calitate-preț foarte bun. Punctele sale forte sunt folosirea a două compresoare, sistemul antibacterian al garniturilor de la uși și consumul redus de energie.  Punctul slab principal este reprezentat de lipsa unui sistem pentru împiedicarea formării de gheață în congelator.

Combina frigorifică poate fi găsită și în oferta magazinului Altex.

Designul acestuia este  simplu, dar elegant. Carcasa este albă, iar mânerele ușilor și partea de sus a frigiderului sunt argintii. Ușile se deschid în mod standard spre partea dreaptă, dar balamalele sunt reversibile și sensul de deschidere se poate schimba ușor pe cealaltă parte dacă este necesar.  Modelul are dimensiunile de 59,5 x 60 x 201 cm, fiind unul înalt și destul de spațios. Capacitatea totală de depozitare este de 331 de litri, una suficient de mare pentru a face față unei familii.

Poze cu combina frigorifică Arctic AK3662-4+

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Frigiderul are o capacitate de 205 litri și este organizat în 3 rafturi reglabile pe înălțime, din sârmă. Sunt disponibile și câte un compartiment pentru fructe și legume. Pe ușă există 4 suporturi, cel de deasupra fiind acoperit cu un capac. Este de remarcat faptul că frigiderul beneficiază de un sistem automat de dezghețare, astfel încât formarea de gheață este împiedicată complet, iar alimentele se păstrează proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp.

Congelatorul are o capacitate de 126 de litri și este organizat în 4 compartimente spațioase alcătuite din plastic transparent rezistent. Unul dintre compartimente beneficiază de un sistem pentru congelarea rapidă. Capacitatea de congelare este de 14 kg în 24 de ore, valoarea fiind mai mare decât media de pe piață. Congelatorul nu beneficiază de un sistem automat de dezghețare, acest proces trebuind să fie realizat periodic manual.

Modelul oferă drept accesorii o tavă pentru gheață și un suport pentru ouă.

La nivel tehnic, Arctic AK3662-4+ folosește două compresoare și un sistem de răcire static. Cele două compresoare sunt folosite împreună pentru două circuite frigorifice independente, respectiv câte unul pentru frigider și congelator. În acest mod, temperaturile din cele două compartimente vor putea fi reglate separat și se va genera o economie de energie. Ar mai fi de adăugat faptul că ușile sunt dotate cu garnituri antibacteriene, fiind astfel menținute prospețimea și igiena alimentelor, departe de mucegai și bacterii.

Aparatul se încadrează în clasa de eficiență energetică A+, având un consum foarte redus de curent electric. Consumul anual este de doar 328 kWh. Combina are o autonomie fără curent de 18 ore, alimentele fiind păstrate în siguranță în acest timp chiar și în cazul unor pene de curent, la fel ca și cum aparatul ar funcționa în mod normal.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • clasa de eficiență energetică A+,
  • afișaj LED,
  • design modern,

Contra:

  • deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Capacitate
Consum

Arctic AK3662-4+ este o combină frigorifică cu o capacitate destul de mare, ce oferă suficient spațiu pentru depozitarea unei cantități generoase de alimente.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.