Apple – prima companie ce ar putea atinge valoarea de un trilion de dolari

În ultimii ani trei companii celebre au concurat pentru cursa de un trilion de dolari. Este vorba despre Apple, Alphabet și Microsoft, însă în ultimul timp, unul dintre cei trei competitori s-a distanțat considerabil de restul. Este vorba de Apple, compania fondată de Steve Jobs, ce se pare că în curând va atinge valoarea de un trilion de dolari.

apple

Deși acțiunile companiei au înregistrat o scădere cu aproximativ 9%, comparativ cu luna mai, când valorau 156,1 $/acțiune, analistul Wall Street, Brian White, susține că acest declin ar putea fi văzut ca și o oportunitate de a investi în acțiunile Apple, al căror cost va urca destul de mult în toamnă, odată cu lansarea lui iPhone 8.

Potrivit unei cercetări realizate de White, rezultatele Apple din vara aceasta nu au o mare importanță, investitorii concentrându-se pe lansarea lui iPhone 8. Totodată acesta acesta este de părere și că Apple este una dintre cele mai subapreciate companii listate la bursă din întreaga lume.

Potrivit studiului realizat, Apple ar trebui să ajungă la prețul de 202 $/acțiune un următoarele 12 luni, ceea ce ar face ca valoarea companiei să ajungă la un trilion de dolari. În momentul de față capitalizarea de piață plasând compania la o valoarea de 737 miliarde de dolari.

Analistul Amit Daryanani de la RBC Capital Martkets confirmă și el această teorie și mizează pe faptul că în maxim 18 luni, Apple ar putea atinge această valoare istorică, susținând că iPhone 8 va juca un rol important în această ascensiune, scrie macrumors.

Așadar, se pare că acum ar fi momentul potrivit pentru a investi în compania Apple. Analiștii financiari vin cu studii elocvente care susțin acest aspect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.