Cât de importantă este ambiția Samsung pentru inovația tehnologică?

Inovație = 1. schimbare, modificare; noutate. 2. rezolvare a unei probleme tehnice sau organizatorice prin adoptarea de soluții moderne, de perfecționări.

Plecând de la definiția termenului “inovație”, vom vedea în materialul de astăzi, în ce măsură reușește Samsung să își atribuie acest termen și pentru asta te invit într-o călătorie printre amintiri despre viitor.

Încă de la fondarea sa, Samsung a fost gândit ca un proiect ambițios. Începând de la numele ce-l poartă, “Samsung” este un termen cu o simbolistică puternică: Sam (în traducere „trei”) sung (care înseamnă „stele” în limba coreeană) a fost ales să inspire deopotrivă stabilitate, forță – căci 3 este simbolul puterii în cultura coreeană – și strălucire (asemeni stelelor de pe cer).

Cine ar fi crezut că un magazin de produse alimentare deschis în 1938, s-ar putea transforma astăzi în cel mai mare grup de afaceri din Coreea de Sud și să devină al patrulea cel mai valoros brand din lume? Cu siguranță e nevoie de multă ambiție și o viziune cum puține companii au, pentru a atinge asemenea performanțe.

Și dacă vorbim de inovație, îți voi spune că brandul sud-coreean deține astăzi nu mai puțin de 8539 brevete de invenție. Puțini sunt cei care știu că Samsung este responsabil pentru construirea celei mai înalte clădiri din lume, Burj Khalifa, că în 1999 lansa primul ceas/telefon capabil să efectueze apeluri telefonice de până la 90 de minute, că realizează nave maritime și este implicat în multe alte domenii, la care nici cu gândul nu te-ai duce. De aceea, te invit să urmărești materialul video, pentru a descoperi cum a inovat Samsung de la începuturi și până în prezent și în ce direcție se îndreaptă tehnologia. Reușește să se adapteze noilor tendințe sau nu? Păi hai să vedem!

Galaxy Z Fold 3 poate fi găsit la prețul de 8199 lei.

Galaxy Z Flip 3 poate fi găsit la prețul de 5299 lei.

 

2 comentarii

  1. Articolul asta e cu vreo 5 ani prea tarziu. La inceput da, au inovat. Insa in zilele noastre doar numele si preturile extrem de mari au ramas de ei. Nu mai inoveaza cu nimic, nu mai aduc nimic nou. Nici macar nu se obosesc sa isi mai testeze produsele inainte de livrare. Orice obiect Samsung cumperi azi, ai o sansa mare sa vina cu defect de fabricatie.

    • Hmm, să înțeleg că ai avut o experiență nasoală cu vreun produs? E adevărat că mai și greșesc, dar eu zic că încă mai încearcă să vină cu ceva nou, să schimbe puțin lucrurile, să facă și altceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.