Aerul condiționat și bebelușii

aerul condiționat și bebelușii

În ultimele veri, temperaturile au ajuns să atingă cote tot mai alarmante, iar acest aspect ne îndeamnă să căutăm soluții care să ne asigure confortul necesar. Aparatul de aer condiționat este poate cea mai la îndemână și mai utilă soluție, dar ce te faci atunci când ai un copil mic în casă?

Renunți la idee și te lupți cu căldura până crește cel mic? Dacă îi afectează sănătatea? Bineînțeles, oricărui părinte îi încolțesc în minte nenumărate întrebări și dileme. Însă cu siguranță o informare corectă, te va ajuta să iei decizia cea mai bună, astfel încât verile să fie plăcute, răcoroase și cu chef de joacă, iar îngrijorarea să dispară definitiv.

În general bebelușii și copiii fac față destul de greu temperaturilor amețitoare din timpul verii și asta datorită faptului că sunt mult mai sensibili decât adulții. De multe ori nopțile toride, cu umiditate ridicată, îi împiedică să se odihnească, trezindu-se adesea agitați și irascibili. Ba chiar în cazul bebelușilor situația este ceva mai gravă, având pielea foarte sensibilă, aceasta se poate irita destul de ușor.

Potrivit medicilor pediatri, o cameră în care este montat un aparat de aer condiționat, este mult mai sigură pentru sănătatea prichindelului tău, decât una călduroasă , cu umiditate ridicată. Important este ca utilizarea aparatului de aer condiționat să se facă în mod corect pentru a te bucura doar de beneficiile sale, nu și de reversul medaliei.

Ți-am pregătit 5 sfaturi ce te vor ajuta în acest sens:

1. Direcționează corect jetul de aer rece! Aparatul de aer condiționat are mai multe trepte de ventilare, însă este indicat să ca jetul de aer rece să fie direcționat către partea superioară a camerei, nu către podea sau mai rău, către pătuțul sau locul de joacă al copilului. Indicat ar fi să pornești aparatul de aer condiționat atunci când micuțul tău nu se află în cameră.

2. Curăță/schimbă filtrele la timp! Durata de viață a filtrelor depinde de la un model la altul. Important este să le cureți sau să le schimbi la timp și asta datorită faptului că se îmbâcsesc destul de repede cu praf și creează un mediu propice dezvoltării mucegaiului și bacteriilor, ce pot afecta sănătatea nu doar a copiilor, ci și a adulților.

3. Menține o temperatură de 24-25 grade C în camera copilului! Este important să menții această temperatură în camera copilului, indiferent de căldura de afară, astfel încât vei asigura confortul necesar copilului tău!

4. Lasă geamul întredeschis în camera copilului atunci când aparatul de aer condiționat este pus în funcțiune! În felul acesta te asiguri că aerul va fi în permanență filtrat, iar cei mici se vor simți înviorați de aerul proaspăt.

5. Păstrează viteza ventilatorului la treapta cea mai joasă! Cu atât mai indicat ar fi să ții cont de acest aspect în momentul în care sunt atât copii, cât și adulți în cameră. Nu de alta, dar o viteză prea mare ar însemna o schimbare bruscă de temperatură în cameră, ce poate afecta foarte ușor sănătatea celui din interior.

Pentru mai multe detalii legante de felul în care alegi aparatul de aer condiționat, poți consulta ghidul de aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<GRATUIT> Ghidul Practic 

 

 

FOLOSEȘTE INTELIGENT APARATUL DE AER CONDITIONAT

Îți trimitem direct pe email ghidul cu 

7 sfaturi practice pentru a utiliza inteligent

aparatul de aer conditionat