Overmax Active Cam 2.2 – camera de acțiune sub 60 euro

De curând am primit în teste Active Cam 2.2 de la Overmax și iată cam ce am descoperit despre această cameră după câteva săptămâni de utilizare.

active cam 2.2

Vorbim de o cameră de acțiune entry level, ce promite să te însoțească oriunde, indiferent de ce sport practici. Camera a fost realizată atât pentru înregistrarea de clipuri video, cât și pentru realizarea de fotografii, cu o rezoluție de până la 5 megapixeli. Cu ce se remarcă această cameră?

În primul rând prin prețul inbatabil și în al doilea rând prin accesoriile cu care vine la pachet. Are un preț recomandat de producător de aproximativ 59,99 euro, ceea ce o face extrem de atrăgătoare pentru cei ce nu-și permit sau nu sunt dispuși să investească sume colosale în gadgeturi de acest gen.

Iată cu ce vine la pachet Active Cam 2.2:

După cum poți vedea accesoriile cu care vine la pachet sunt utile într-o mulțime de situații: pentru mersul pe bicicletă, pentru a fixa camera pe cască sau pe mână, pentru scufundări, pentru a fixa camera pe parbriz, etc. Practic vorbim de o cameră destul de versatilă, potrivit pentru a imortaliza diferite momente inedite din viață.

Ca și performanțe tehnice , camera filmează la o rezolutie maximă FullHD 1920x1080p cu 15fps. Dacă o să strâmbați din nas la numărul de frame-uri pe secundă, este bine de știut că OverMax ActiveCam 2.2 rezolvă și această situație parțial, dând posibilitatea de a filma și la 30 fps însă rezoluția filmării va scădea de la FullHD la HD.

Rezoluția minimă la care camera surprinde momente video este de 640×480 px, o rezoluție pe care nu cred că o vei folosi decât în situația în care ai plecat în concediu cu un card de memorie prea mic.

Că tot am adus în discuție vorba despre cardul de memorie și capacitățile de stocare, îți pot spune că această cameră suportă un card micro SD de până la 32 GB, ceea ce înseamnă că te vei putea bucura de spațiu suficient pentru a surprinde nenumărate cadre interesante. Pe un card de capacitate maximă vei putea înregistra aproximativ 240 minute video la o rezoluție Full HD sau 320 minute video la o rezoluție HD.

Unghiul de vizibilitate de 140 grade oferă filmări dintr-o perspectivă destul de largă, fără să pierzi unghiuri importante indiferent de ce tip de filmare realizezi.

Pe lângă modurile bine cunoscute în care putem folosi un action cam, ActiveCam 2.2 poate fi folosită ca și webcam pentru un PC sau ca și cameră pentru mașină.

Camera are un ecran încorporat LCD de 2 inch, ce îți permite să vizualizezi tot timpul fișierele înregistrate, astfel că nu vei fi nevoit să te conectezi tot timpul la PC sau la laptop pentru a viziona cadrele surprinse.

Acumulatorul camerei este de 900mAh. Este bine de știut faptul că poți folosi camera și în timp ce aceasta se încarcă. Poate fi încărcată cu ajutorul unui cablu USB, ceea ce înseamnă că o poți conecta la o baterie externă și în felul acesta îți poți vedea liniștit de treabă.

Active Cam 2.2 poate fi utilizată și pentru filmările sub apă, până la o adâncime de 30 m, folosind carcasa waterproof, cu care vine la pachet.

Optiuni VIDEO

 • Movie Size ( ai de ales între cele 3 tipuri de rezoluții menționate mai sus . 1080p, 720p si 640×480)
 • Data Stamp ( opțiune prin care poți afișa pe filmare data înregistrării)
 • Looping Video ( După fiecare 5 minute de filmare se va crea câte o nouă înregistrare. Astfel la 20 de minute filmate vei avea 4 fișiere în loc de unul singur )
 • Exposure ( Posibilitatea de a seta manual expunerea de la -2 la +2 )

Iată cum filmează Active Cam 2.2:

Optiuni FOTO

 • Resolution ( Rezoluția Foto 1MP , 2MP, 3MP 5MP)
 • Single Shot (Fotografiere simplă – o poză)
 • Burst Photo ( foto în rafală 3 poze )
 • Time Lapse (fotografie realizată la un interval de 2s sau 10s de la apăsarea butonului de fotografiere)
 • Continuos Lapse (Realizează automat mai multe fotografii la interval de 2s 3s 5s 10s 20s 30s 60s)
 • Opțiuni sistem
 • Sunet (volum, tonuri pentru declanșare și pornire a camerei)
 • Power Save (opțiune de economisire a energiei. Camera se va autoînchide după un interval de timp în care nu înregistrează sau nu a fost accesată nici o funcție)
 • Panel Protect (Ecranul se va închide după un interval de timp în care nu a fost atins niciun buton)
  Date & Time (setarea datei și a orei)

Iată câteva poze realizate cu Active Cam 2.2:

Păreri pro și contra:

Pro:

 • Preț
 • Accesorii

Contra:

 • Nu există o opțiune de ștergere a unei înregistrări
 • Mi-ar fi plăcut să am filmare FullHD la 30fps
 • Compresia video slabă
 • Meniu nu este foarte intuitiv (nu există un mod dedicat foto. Fotografiile se realizează apăsând pe săgeată jos)

Verdictul Gadget-Review.ro

Performanțe - 7.8
Accesorii - 9.2

8.5

O alegere accesibilă

Active Cam 2.2 de la Overmax este o cameră de acțiune sub 60 de euro, potrivită pentru a fi utilizată indiferent de condiții.

User Rating: 3.49 ( 5 votes)

2 comentarii

 1. Buna ziua, eu am primit ca premiu la un concurs acest gadget, problema mare este ca nu îmi recunoaște nici un card micro sd.
  Am avut un card Adata care l-am formatat si in aparatul foto îmi cere iar sa formatez ceea ce am făcut, după formatare îmi cere sa scot cardul din aparat. Când il pun iar o ia de la capăt cu formatarea si iar îmi cere sa formatez.
  Am crezut ca este problema la card, am luat legătura cu cei care mi am dat premiul si mi au recomandat sa folosesc Hama pt ca ei asta au folosit in testări.
  Am cumpărat un card nou Hama de 8 GB si am pățit la fel si cu el, îmi cere sa il formatez cu toate ca este nou, scos din țiplă si apoi sa scot cardul din aparat după formatare, când il pun la loc reia povestea.
  Ce fac in condițiile astea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.