Acasă » Tutoriale » 7 sfaturi să alegi cel mai bun aspirator cu aburi

7 sfaturi să alegi cel mai bun aspirator cu aburi

Printre numeroasele dispozitive construite pentru divertisment, tehnologia ne oferă și dispozitive gândite pentru sănătatea noastră. Din punctul meu de vedere, acestea trebuie să ne preocupe cel mai mult, mai ales dacă avem o familie de care trebuie să avem grijă.

Unul dintre dispozitivele gândite pentru sănătate este aparatul de curățat cu aburi, iar motivele pentru care merită să achiziționezi un astfel de produs sunt multe:

  • Este foarte eficient în îndepărtarea murdăriei;
  • Este rapid;
  • Nu doar că poate să curețe, dar și dezinfectează.
  • Este potrivit pentru orice tip de suprafață, indiferent că vorbim despre gresie, faianță, parchet, materiale textile sau oglinzi.

Date fiind numeroasele avantaje pe care un astfel de produs le oferă, producătorii au început să se întreacă în găsirea unor soluții cât mai relevante pentru piață. Tocmai de aceea, în momentul în care te hotărăști să faci o astfel de achiziție este bine să te orientezi în funcție de mai multe criterii, care să îți garanteze echilibru și eficiență.

Iată 7 criterii importante, cu ajutorul cărora poți achiziționa cel mai bun aspirator cu aburi de pe piață:

1. Designul.

Formele unui aspirator cu aburi pot fi foarte variate. Poți opta pentru modele mici, ușor de ținut într-o singură mână sau pentru modele mari, care pot curăța suprafețe mai mari într-un timp foarte scurt. Acordă atenție fiecărui detaliu de design, inclusiv lungimea cablului de alimentare, deoarece sunt elemente care vor contribui la eficiența produsului.

2. Rezervorul pentru apă.

Orice aspirator cu aburi deține un rezervor cu apă, iar mărimea lui poate să fie un criteriu de achiziție. Dacă urmează să cureți zone mici sau pur și simplu ai de făcut curat doar într-o încăpere, atunci un rezervor mic este mai atractiv, deoarece oferă mobilitate mai mare. Dacă, în schimb, sesiunile de curățenie implică activitate în toată casa, iar casa este mare, un rezervor mai mare este mult mai potrivit.

3. Motorul

Puterea motorului decide puterea de absorbție și eficiența aparatului. Cu cât valoarea în Watti a motorului este mai mare, cu atât aspiratorul va curăța mai eficient și mai rapid.

4. Filtrele

Un alt aspect important este alegerea unui filtru de bună calitate. Există aparate cu filtre care pot fi curățate sau cu filtre ce trebuie să fie schimbate. Înainte de achiziția unui aspirator, asigură-te că știi când trebuie să fie schimbat filtrul, pentru a asigura eficiența necesară.

5. Curățare și întreținere

Întreținerea unui aspirator cu aburi constă în curătarea sau schimbarea filtrelor, curățarea mopului și schimbarea sacului de gunoi, dacă este cazul. Atenție mare la tipul aspiratorului, în funcție de locul de depozitare al gunoiului. Cele cu sac au o putere de absorbție mai mare, însă cele fără sac te scapă de cheltuieli legate de achiziția unor saci noi de fiecare dată.

6. Tipul de aspirator

Pe piață există mai multe tipuri de aspiratoare cu aburi, în funcție de ceea ce îți dorești. Poți miza pentru un mop cu aburi, un aparat de tip all în one care este echipat cu tot felul de accesorii pentru curățarea tuturor elementelor sau un aspirator clasic cu aburi. Ține cont și de toate accesoriile pe care le oferă aparatul, deoarece pot contribui la eficiența sa.

7. Brand și garanție

Nu în ultimul rând, trebuie să ții cont de cine a produs aspiratorul și de garanția pe care o oferă. De regulă, brandurile mari reușesc să păstreze standardele de calitate la nivel înalt, oferind în general o garanție pe o perioadă de 2 ani. Acum, mai există și excepții, companii ce extind perioada de garanție chiar și la 3 ani.

5 aspiratoare cu aburi care ne plac

1. Aparat de curatat cu aburi Karcher SC 2

2. Aparat de curățat pardoseli Karcher FC 5, 2in1 aspirare și spălare

3. Aparat de curatat cu abur 5 in 1 Polti Vaporetto SV 205

4. Aparat de curatat cu abur Dirt Devil 5-in-1 Steam Cleaner

5. Mop cu abur ROWENTA Steam Power RY6555WH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.