5 televizoare 4K ieftine, ce merită atenția ta

4k

Nici nu au trecut 3 ani de la lansarea televizoarelor 4K, și iată că deja prețurile lor au ajuns să fie pentru anumite modele foarte accesibile. Dar ce înseamnă de fapt rezoluție 4K? Ei bine rezoluția 4K nativă este de 4096 x 2160 pixeli. Însă pentru televizoare producătorii au optat pentru o rezoluție alternativă, denumită Ultra HD. Este de 3840 x 2160 pixeli, ceea ce înseamnă peste 8 milioane de pixeli, de 4 ori mai mulți pixeli față de cât are rezoluția Full HD. După ce am testat câteva TV-uri cu rezoluție 4K, te asigur că imaginile fac cât 1000 de cuvinte.

E adevărat conținutul 4K este încă la început de drum în România, însă în ultimul an, lucrurile au început să se miște în acest sens, în special pe YouTube. Din ce în ce mai multe clipuri sunt filmate în 4K. Se vede clar o evoluție și sunt convinsă că în următoarea perioadă ne vom bucura de tot mai mult conținut la o asemenea calitate. Prin urmare, dacă intenționezi să îți achiziționezi un TV, acum este mai accesibil ca oricând să optezi pentru un model 4K.

Am realizat un top cu 5 televizoare 4K ieftine, care merită atenția ta:

1. Samsung 40KU6172 este un Smart TV cu o diagonală de 101 cm și un preț de aproximativ 2800 lei. Are ecran curbat, o ramă subțire și un panou îngust, astfel încât te va cuceri din prima clipă prin eleganță și rafinament. Televizorul face parte din seria lansată de producător în 2016 și asigură imagini mai clare și mai bogate în culoare ca oricând. Însă aici un rol important îl are și tehnologia HDR Pro. Televizorul are Bluetooth. Asta înseamnă că îi vei putea conecta orice device are o conectivitate prin bluetooth(controller pentru gamming, tastatură, mouse, căști etc). Sonorizarea este fidelă, chiar și la volum maxim. Ar fi mers o putere mai mare, dar acest aspect se poate soluționa cu un soundbar.

Samsung 40KU6172

Vezi în magazin

2. Philips 43PUH6101 – este un Smart TV cu o diagonală de 108 cm, ceea ce îl face a fi potrivit fie pentru un dormitor cu o suprafață mai mare, fie pentru un living nu foarte spațios. Poate fi găsit în oferta magazinului eMAG, la prețul de aproximativ 1900 lei. Prețul este destul de mic, având în vedere că discutăm despre unul dintre cele mai noi TV-uri 4K, cu un design extrem de elegant și modern. La capitolul conectivitate, se pare că producătorul a fost foarte generos(4 posturi HDMI, 3 porturi USB 2.0), amintindu-și chiar și de nostalgicii, care încă mai au casete video acasă și un video rătăcit printr-un colț(are Scart). Sunetul nu este cel mai puternic, doar 16 W, dar la un asemenea preț, cred că îi poți adăuga cu ușurință un sistem 5.1, dacă simți că ai nevoie de mai mult.

2. Philips 43PUH6101

Vezi în magazin

3. Sony Bravia 49XD7005 este un Smart TV cu diagonala de 123 cm, ce poate fi achiziționat la prețul de aproximativ 3299 lei. Ca și modelele de mai sus, și acesta face parte din cea mai nouă gamă a producătorului. Are o rezoluție 4K, susținută de tehnologia HDR, responsabilă pentru o luminozitate mai bună, dar și pentru un contrast mai intens. Are un profil subțire, ce se integrează perfect într-un spațiu modern amenajat. Are un sistem de operare Android și implicit cu Google Play Store, de unde poți descărca aplicațiile dorite, dar și jocurile cele mai interesante.

Sony Bravia 49XD7005

Vezi în magazin

4. LG 40UH630V este unul dintre cele mai ieftine Smart TV-uri cu rezoluție 4K dintre modelele lansate în 2016. Poate fi găsit în oferta magazinului eMAG, la prețul de aproximativ 1900 lei. Are un ecran IPS Ultra HD, optimizat de tehnologia HDR Pro, cu un unghi de vizibilitate excelent. Sistemul de operare webOS 3.0 are o interfață prietenoasă, ușor de navigat printre aplicații. Sonorizarea de 40 W este Ultra Surround și asigură o experiență de sonorizare, ce pare că te învăluie din toate direcțiile.

LG 40UH630V

Vezi în magazin

5. Samsung 40KU6072 este un Smart TV cu o diagonală de 101 cm, și un preț de numai 2199 lei. Prețul este destul de mic, având în vedere că discutăm despre un TV cu rezoluție 4K, ce dezvăluie imagini cu adevărat spectaculoase. Detalii de imagine, culori bogate, un contrast puternic, luminozitate extraordinară, cam asta oferă noul TV al coreenilor. Gama de conectori este suficient de bogată, încât să mulțumească chiar și cei mai pretențioși utilizatori. Are 3 porturi HDMI,o ieșire digitală, slot CI+, 2 porturi USB 2.0, Wi-Fi integrat și o intrare component.

Samsung 40KU6072

Vezi în magazin

Oferta completă de televizoare 4K o găsești aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.