5 motive să treci pe Huawei P30 Pro!

03

Testez de mai bine de o săptămână noul Huawei P30 Pro și recunosc, mi-a întrecut orice așteptări. Dacă în toamnă am fost plăcut surprinsă de Mate 20 Pro, ce venea cu o serie de funcții noi la bord, recunosc, nu mă gândeam că la mai puțin de o jumătate de an distanță, Huawei mai poate inova prea tare. Și cu toate acestea, P30 Pro, este fără doar și poate cel mai reușit telefon al chinezilor de la Huawei.

E adevărat, împrumută o parte din funcțiile importante ale lui Mate 20 Pro, însă aduce îmbunătățiri acolo unde mai era loc pentru asta. Iată 5 motive pentru a trece pe noul flagship Huawei:

1. Realizează cele mai reușite fotografii în condiții slabe de luminozitate!

Până de curând, Pixel 3XL era telefonul care se descurca cel mai bine la capitolul acesta. Nu mă gândeam că va fi detronat tocmai de un model Huawei. Mă așteptam ca Galaxy S10 Plus să aibă ceva șanse în acest sens, dar se pare că m-am înșelat. P30 pro primește senzorul Super Spectrum de 40 MP, cu stabilizare optică. Ceea ce îl face să fie atât de special este faptul că înlocuiește pixelii verzi cu unii galbeni, iar asta se traduce printr-o sensibilitate mai mare în situațiile cu luminozitate scăzută și o redare mai fidelă a culorilor. Noul senzor reușește să captureze cu până la 40% mai multă lumină. Dacă o cameră obișnuită de smartphone folosește ISO până la 6.400, Huawei P30 Pro atinge un ISO de 409.600, ceea ce îl aduce practic în zona DSLR-urilor full-frame. În modul Night este capabil să surprindă mult mai multe detalii descât orice telefon am testat până în prezent. Ba chiar se descurcă și într-o încăpere complet întunecată și poate să surprindă detalii pe care ochiul liber nu le poate vedea.

2. Zoom-ul Hibrid.

P30 Pro vine cu un senzor telephote de 8 MP, cu zoom optic 5x. Comparativ cu iPhone XS și Galaxy S10 Plus, ce permit zoom optic 2x, noul flagship Huawei integrează o lentilă telephoto periscopică, așezată pe orizontală, capabilă să-și shimbe unghiul. De aici și forma diferită a lentilei față de ceilalți senzori. Telefonul folosește un zoom hibrid: până la 5x este unul optic, ceea ce înseamnă că se pierd foarte puține detalii din imagine(Huawei este prima companie care implementează așa ceva pe un telefon), după care combină zoom-ul optic cu cel digital, până la 10x, iar până la 50x trece pe un zoom digital. Într-adevăr, se pierde mult din calitate, dar faptul că poți realiza fotografii la o distanță atât de mare, mie mi se pare fantastic.

3. Încărcare până la 70% în doar 30 de minute!

De câțiva ani încoace vedem telefoane tot mai frumoase, mai puternice, cu tot felul de tehnologii la bord. Ce mai lipsea? O baterie, care să îi satisfacă chiar și pe cei mai pretențioși utilizatori de smartphone. Huawei pare să fi rezolvat și aspectul acesta. P30 Pro beneficiază de o baterie de 4200 mAh, ce îi asigură o autonomie extraordinar de bună. Duce lejer o zi de utilizare normală. Ca idee, eu l-am folosit pentru filmare la greu, fotografii, rețele de socializare, iar la finalul zilei am rămas cu 6% baterie. Partea și mai bună este că, telefonul vine cu încărcător Fast Charge de 40W. Acesta încarcă telefonul complet în doar o oră. 70% se încarcă în primele 30 de minute, după care ultimele 30 de procente se încarcă mai lent. Practic, într-o pauză de masă îți poți asigura suficientă autonomie să duci la final și cele mai solicitante acțiuni realizate cu telefonul.

4. Încărcare reversibilă

Da, mie mi se pare foarte interesantă această funcție și din ceea ce am testat, pare să funcționeze mult mai eficient pe P30 Pro, decât pe Mate 20 Pro. Testând telefoane, mai tot timpul am două, trei modele la mine. Și clar, se întâmplă să mă mai lase bateria la câte unul din când în când. Funcția „Încărcare reversibilă” mă ajută să resuscitez bateriile telefoanelor cu încărcare wireless, fix atunci când am nevoie. Bineînțeles, funcția poate fi utilă și în alte situații, gen, ai un prieten cu iPhone XS, care niciodată nu găsește să împrumute un cablu de încărcare cu lightning…Cum e asta, cu un Huawei încarci un iPhone…Uite că se întâmplă.

5. Cititorul de amprente integrat în ecran

Așa cum bine știm, P30 pro vine cu cititorul de amprente integrat în display, tehnologie pe care au îmbățișat-o deja și telefoane precum Samsung Galaxy S10 Plus, OnePlus6T, Honor View 20. Primul telefon pe care am văzut această tehnologie este Mate 20 Pro și mi-a plăcut. Este rapidă și confortabil de utilizat. Prin simpla eliminare a senzorului de amprentă fizic, eu zic că a contribuit la un aspect mult mai curat al telefonului și un design mai rafinat.

Acestea ar fi cele 5 motive pentru care aș trece oricând pe Huawei p30 Pro. Deși dacă stau să mă gândesc bine aș putea lejer să mai adaug cel puțin încă două… Telefonul este disponibil în oferta eMAG.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.