360 D819 – soneria cu cameră și recunoaștere facială!

Soneriile video au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani, pentru cei ce vor să-și sporească securitatea locuinței. Însă costurile pentru această opțiune pot ajunge destul de piperate după achiziționarea soneriei video, dacă adăugăm prețul instalării, plus stocare in cloud. Nu și în cazul modelului 360 D819, al cărui preț ajunge la 89,99$ și poate fi instalat cu ușurință chiar de către utilizator, fără a fi nevoie de asistență profesională. Mai mult de atât, nu necesită ca utilizatorul să aibă abonament de stocare in cloud, și asta datorită includerii unui slot microSD, ce poate înregistra până la 48h.

Verifică preț

Soneria video Qihoo 360 D819 este un model chinezesc ce atrage atenția în primul rând prin prețul foarte accesibil. Poate că numele acesta nu vă sună cunoscut, compania nu este populară în România, însă vă pot spune că vorbim de un brand foarte apreciat în China, datorită produselor de calitate din portofoliul său. Mai exact chinezii produc pe lângă sonerii, și camere de supraveghere, roboți de curățare, programe antivirus – 360 Mobile Safe – și aplicații pentru mobil.

De curând au lansat robotul de aspirare 360 S7, un vacuum cleaner (chiar acum testăm modelul 360 S7, vine și review-ul lui în curând), ce concurează cu Roborock S50, de la Xaomi.

DESIGN

Acum, că ne-am familiarizat puțin cu acest brand, zic să revenim la soneria smart 360 D819 și să vă spun de ce este în stare. În primul rând vorbim despre o sonerie pentru locuințe sau poate chiar pentru birourile mici. Este o sonerie Smart, cu cameră video și recunoaștere facială, pe care am achiziționat-o de pe Gearbest.Este o construcție solidă, ce sugerează eleganță și bun gust. Carcasa exterioară este realizată din ABS și are o suprafață netedă, plăcută la atingere. Dimensiunile sale sunt de 151 x 61 x 32 mm, iar greutatea sa ajunge la 243,2 g, ceea ce o face să fie mai grea decât o sonerie obișnuită. Partea frontală a device-ului este acoperită de un material negru, lucios, și găzduiește camera în partea superioară și soneria încercuită de un LED albastru în partea inferioară. În cutie mai găsim și unitatea interioară a soneriei, care găzduiește și cardul microSD.

DETALII TEHNICE

Camera are un senzor de 2,1 MP și filmează la o rezoluție Full HD. Are un unghi larg de 162 grade și este dotată cu LED-uri infraroșu, astfel încât utilizatorul să beneficieze de imagini calitative și în condiții slabe de luminozitate. Soneria este dotată cu tehnologie AI, pentru recunoaștere facială. Cei de la Qihoo 360 susțin că în 99% din cazuri, persoanele din fața ușii sunt recunoscute. Aici vorbesc de cele ale căror profile au fost memorate. Practic, în momentul în care cunoscuții sună la ușă, utilizatorul primește notificări pe telefon. Mai mult de atât, 360 D819 dispune și de senzor de mișcare. În momentul în care o persoană stă mai mult de 15 secunde în fața ușii, se trimite utilizatorului o notificare video în aplicația de pe mobil.

În cutie mai găsim și unitatea interioară a soneriei, care găzduiește și cardul microSD. Vine cu o baterie de 5000 mAh, care, potrivit producătorului, se încarcă o dată la 6 luni prin Micro-USB. Acum, eu nu pot confirma acest aspect, dar cred că aici depinde și cât de des îți calcă musafirii pragul sau cât de des te caută curierul. Pentru a o încărca, este bine de știut că în partea superioară are un mic orificiu. Aici introduceți cheita din cutie și gata se înlătură soneria din suportul fix. Simplu.

Toate înregistrările video se salvează pe cardul de 128 GB sau in cloud, dar va trebui să plătiți extra. În cazul în care folosești un router cu bandă duală, este bine de știut că soneria își stabilește conexiunea utilizând banda de 2,4 GHz.

INSTALARE

Soneria este ușor de instalat. În cutie găsiți și un manual de utilizare, foarte explicit. Din Google Play, trebuie să descărcată aplicația gratuită 360 Smart Camera. Pentru împerecherea deviceului cu telefonul, se procedează astfel: după logare, unitatea interioară trebuie conectată la priză, se apasă butonul SET, timp de aproximativ 5 secunde, până când se aude un sunet de sonerie. Acesta este momentul în care solicită permisiunea de conectare la rețeaua Wi-Fi, după care se va împerechea cu telefonul printr-un semnal sonor. După împerecherea unității interioare, conectarea soneriei este floare la ureche. Soneria are și câteva opțiuni de customizare. De aici poți seta să sune mai tare sau mai încet, în funcție de necesitate. Nu uita, ca atunci când montezi soneria la exterior, să o poziționezi în aria de acoperire a rețelei wireless. Poți seta, să primești notificări pe telefon, în momentul în care o persoană petrece mai mult de 15 secunde în fața soneriei, fără a suna. Soneria vine cu certificare IP 67, ceea ce o face să fie rezistentă la praf și ploaie.

CONCLUZIE

În concluzie soneria Gearbest. mi se pare a fi un device util, cu câteva funcții interesante. Mi-ar fi plăcut ca difuzorul să fie mai puternic, se aude puțin cam încet pentru gustul meu, chiar și atunci când este la maxim. Prețul soneriei este de 89,99$, puțin cam piperat dacă ar fi să îl compar cu Xiaomi AI Face Identification 720P IR. partea bună este că mai apar cupoane de reducere periodic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.