Adio YouTube Vanced! Ce a dus la închiderea aplicației fără reclame?

Aplicația YouTube Vanced, cunoscută utilizatorilor platformei de video sharing pentru faptul că era o alternativă gratuită pentru YouTube Premium, va înceta să mai funcționeze în zilele următoare.

Se pare că responsabil pentru acest deznodământ este chiar Google, care de ceva timp tot încerca să obțină interzicerea pe cale legală a acestei aplicații, iar acum i-a și reușit, dezvoltatorul dând vestea tristă printr-o postare pe canalul oficial de Telegram al aplicației. Link-urile de download vor fi scoase, iar proiectul va înceta să mai funcționeze.

Deși nu s-au oferit și motivele care au dus la aceste acțiuni, este clar că echipa Vanced a fost forțată să ia această decizie. Și cumva se explică și insistențele Google de a scoate din joc aplicația. Vanced nu doar că era o alternativă gratuită la YouTube Premium, dar oferea și conținut continuu, fără reclame. Ba mai mult avea și avantaje față de YouTube Premium: posibilitatea de a rula conținutul în fundal, cu ecranul stins și mai nou utilizatorii aveau posibilitatea de a vedea și numărul de dislike per videoclip, buton la care Google renunțase de ceva vreme.

Având în vedere că pentru Google, Vanced a însemnat de fapt bani irosiți(și nu puțini), era de așteptat ca mai devreme sau mai târziu să se ajungă aici.

Aplicația va mai funcționa o perioadă, însă nu va mai primi suport. Cu siguranță Google va încerca să găsească o modalitate prin care să stopeze funcționarea aplicației, dar potrivit echipei Vanced ar mai dura cel puțin 2 ani să se ajungă aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.