YouTube scumpește abonamentul Premium și blochează extensiile adblock

Dacă până de curând s-a tatonat posibilitatea blocării accesului pentru utilizatorii care ocolesc reclamele prin extensii de tip adblock, ei bine se pare că această măsură va fi în curând implementată la scară largă pentru toți utilizatorii platformei.

Măsura vine pe fondul diminuării pierderilor din încasările cu publicitatea, iar soluția celor de la YouTube este simplă: vrei conținut fără reclame, plătești pentru abonamentul YouTube Premium. Nu mai sunt tolerate extensiile care blochează reclamele, iar în cazul în care platforma identifică utilizatori care folosesc astfel de extensii, va bloca conținutul redat.

Mai mult de atât YouTube va bloca posibilitatea redării videoclipurilor pe platformă, în cazul în care utilizatorul nu dezactivează ad blocker-ul.

Așadar fie vrei să urmărești conținutul gratuit, dar accepți să fie populat și cu reclame, fie alegi abonamentul YouTube Premium, astfel încât să fie sustenabilă activitatea creatorilor de conținut.

Începând cu 1 noiembrie, a fost anunțată și o modificare a abonamentului YouTube Premium pentru câteva țări, precum: Turcia, Polonia, Austria, Germania, Chile, Australia și Argentina. Majorările de preț intră în vigoare deocamdată pentru noii abonați, în timp ce clienții existenți se vor mai bucura încă 3 luni de prețul actual, înainte ca aceste majorări să intre în vigoare.
Deocamdată, pentru România nu s-au anunțat modificări în acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.