Xiaomi – următoarea mare companie adăugată pe lista neagră de Trump, după Huawei și DJI

Deși era Trump aproape a apus, iată că administrația Trump continuă să ia decizii cu impact major. Prin urmare, joi a adăugat nouă noi companii chineze pe lista neagră a celor suspecte că ar colabora cu armata chineză. Printre acestea s-a regăsit și nimeni alta decât Xiaomi. N-aș putea spune că mă surprinde acest aspect, mai ales că guvernul Trump a extins în mod constant acest blacklist de-a lungul timpului. După Huawei(în urmă cu mai bine de un an), a urmat DJI (în decembrie), iar acum brandul care devine din ce în ce mai popular și în România.

De menționat faptul că măsurile luate împotriva Xiaomi nu sunt la fel de dure precum cele împotriva Huawei. Mai exact, toți investitorii americani sunt obligați să-și retragă investițiile în compania chineză. Termenul până la care au obligația să își vândă acțiunile este de 11 noiembrie 2021. Asta în cazul în care noul guvern de la Casa Albă nu va schimba aceste dispoziții.

Iată și răspunsul Xiaomi cu privire la aceste măsuri:

Compania a respectat legea și a funcționat în conformitate cu legile și reglementările relevante ale jurisdicțiilor în care își desfășoară activitatea. Compania reiterează faptul că furnizează produse și servicii pentru uz civil și comercial. Compania confirmă că nu este deținută, controlată sau afiliată armatei chineze și că nu este o „Companie militară chineză comunistăpotrivit NDAA. Compania va întreprinde acțiuni pentru a proteja interesele sale și ale acționarilor săi.

Compania analizează consecințele potențiale ale acestui lucru pentru a dezvolta o mai bună înțelegere a impactului său asupra grupului. Compania va face alte anunțuri după cum este cazul.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.