Xiaomi Mi Headphones – căștile impresionează, dar…

De curând am primit în teste o pereche de căști Xiaomi Mi Headphones, generația a doua, niște căști care la prima vedere par foarte calitative. Costă aproximativ 99,55$, un preț deloc mic pentru o pereche de căști, însă cu puțin noroc le poți prinde la reducere.

În urmă cu câteva luni am mai testat și căștile Xiaomi Hybrid Dual Drivers Mi și am fost plăcut impresionată de calitatea lor și de faptul că ofereau un sunet mai bun și un bass mai puternic comparativ cu căștile de la iPhone, așa că am așteptări destul de mari și de la căștile Xiaomi Mi Headphones.

Ce primești în pachet?

De-a lungul timpului am testat mai multe produse Xiaomi, și dacă multe dintre ele veneau în cutii deloc atrăgătoare(ex. Xiaomi mi Band 1S, Xiaomi Mi Band 2), în cazul căștilor Mi Headphones nu putem spune același lucru.

Vin ambalate într-o cutie solidă, ce arată destul de bine, iar la interior găsești manualul de utilizare, care spre surprinderea mea de această dată vine și cu informații în engleză, nu doar în chineză așa cum am găsit până acum în cazul celorlalte produse testate. Bineînțeles în cutie mai găsești și căștile, care vin într-o husă calitativă, ce îți permite să le strecori cu ușurință în ghiozdan atunci când pleci de acasă sau pur și simplu să le depozitezi în sertarul unui birou.

Căștile se pliază destul de mult, permițând ca husa să fie micuță și compactă. Firul căștilor are un buzunar special, în care poate fi ținut. Tot acolo vei mai găsi și un adaptor de 3,5 mm la 6,3 mm, folosit pentru echipamentele audio profesionale și un adaptor de căști pentru avion.

Design

Căștile cu un design retro au un aspect plăcut, cu un contrast interesant de negru și auriu. Nu mă dau eu în vânt după auriu, dar căștile chiar arată bine în combinația aceasta. Nu sunt nici grele, dar nici ușoare, cântăresc 220 g. Sunt portabile, iar asta ne place, nu ne dorim o pereche de căști pe care să le folosim doar la birou, ci ne dorim unele care să ne însoțească și în călătorii. Pot fi folosite atât la laptop, cât și la telefon.

Mi Headphones sunt construite din aluminiu, un plastic foarte calitativ și un material moale(pare a fi imitație de piele), ce îmbracă toată suprafața care vine în contact cu capul și urechile. Finisajele sunt bine realizate, însă ceea ce nu-mi place este partea metalică aurie de deasupra plasticului. Din punctul meu de vedere pare o nuanță cheap.

Cablul căștilor are o lungime de aproximativ 1m, nu se încurcă și este foarte rezistent. Firul este realizat din kevlar, material folosit pentru vestele antiglonț. Căștile vin și cu microfon incorporat, avem și un buton pentru preluarea apelurilor, dar și pentru schimbarea melodiilor.

mi headphones

Confort

Căștile Xiaomi sunt căptușite cu bureți și materiale moi, astfel încât să fie cât mai confortabile. Totodată sunt reglabile, însă cu toate acestea am senzația că sunt puțin cam strânse pe urechi. Aș fi preferat să fie puțin mai largi și să nu mai simt nevoia de o pauză după 20-25 minute de utilizare. Totodată mi-ar fi plăcut ca pernuțele căștilor să aibă dimensiuni mai mari, să îmbrace practic urechea, astfel încât să nu mai simt niciun fel de presiune la nivelul urechilor.

Din câte știu, la un moment dat exista în acest pachet și al doilea set de pernuțe, ce acopereau urechile, însă se pare că Xiaomi ar fi renunțat la ele. Am înțeles că bassul avea de suferit atunci când se foloseau aceste pernuțe. Oare acesta să fie motivul pentru care Xiaomi a renunțat la ele?

Sunet

Sunetul este calitativ, exact așa cum mă și așteptam. Nu vorbim de o pereche de căști de duzină, ci un model premium, din gama brandului chinezesc. Bassul este puternic, înaltele și joasele sunt acolo unde trebuie. Sunetul își păstrează fidelitatea chiar și la volum maxim. Audiofilii le compară chiar cu căștile Sennheiser HD428.

Căștile au membrană din graphene, o membrană foarte subțire, realizată din atomi de carbon. Materialul mai puternic decât oțelul este un bun conductor pentru electricitate și căldură și face ca sunetul să se audă foarte clar și puternic.

Mi Headphones

Anularea zgomotului de fundal

Când vine vorba de anularea zgomotului de fundal, căștile Mi Headphones primesc o bilă neagră, nu stau tocmai bine la acest capitol. Având în vedere prețul destul de piperat, Xiaomi se putea strădui ceva mai mult, astfel încât să acopere și acest neajuns.

De altfel am observat și faptul că în momentul în care ascult muzică la un volum ceva mai puternic, sunetul se aude și în exterior. Din păcate nu se creează acel vacuum, ce menține zgomotul doar la interior, permițând și celor din jurul tău să fie la curent cu ceea ce asculți.

Păreri pro și contra

Pro

  • Calitative
  • Portabile
  • Au microfon încorporat
  • Design plăcut

Contra

  • Nu sunt cele mai confortabile
  • Anularea zgomotului de fundal este slabă

Concluzie

Căștile Xiaomi Mi Headphones vin cu un design plăcut, sunetul este cu adevărat calitativ, bassul punchy ne place, însă ar mai fi fost loc de îmbunătățiri pe partea de comfort și anularea zgomotului de fundal…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.