Xiaomi intră pe piața mașinilor electrice!

Xiaomi confirmă intrarea pe piața de automobile electrice. Având un portofoliu de produse atât de impresionant, acest anunț vine cumva natural din punctul meu de vedere. După ce au dat dovadă că pot realiza smartphone-uri, trotinete electrice, biciclete electrice, senzori pentru locuințe Smart, aspiratoare, roboți de aspirare, plus multe alte produse interesante, iată că în următorii ani își vor concentra atenția și pe această nișă.

Deja chinezii au înființat o nouă companie, Xiaomi EV Company Limited(“EV” vine de la ”Electric Vehicles”), cu un capital de pornire de 130 milioane de euro. La mai puțin de 5 luni de când a făcut anunțul că vrea să pătrundă și pe această piață, Xiaomi a început dejacolaborarea cu 10 parteneri din industrie, semn că lucrurile evoluează rapid. În momentul de față Xiaomi EV Company Limited deține aproximativ 300 de angajați, dar numărul acestora este în continuă creștere.
Un pas important a fost făcut și la finalul lunii August, când Xiaomi a achiziționat Deepmotion Tech, o companie din Beijing specializată pe tehnologia self-driving.

Așadar avem un nou jucător pe această piață care aspiră la popularitatea Tesla. Că va reuși sau nu să o atingă, rămâne de văzut. Cert este că această piață se dezvoltă rapid, iar eu nu pot decât să mă bucur de faptul că sunt din ce în ce mai mulți concurenți. Cu siguranță vom asista la tot mai multe idei inovative

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.