MWC Xiaomi Cyberdog – robotul patruped este deocamdată doar o „jucărie” scumpă

Târgul de tehnologie MWC din Barcelona a fost reluat anul acesta după o pauză de aproape 2 ani, iar noi suntem aici zilele acestea pentru a vedea ce au pregătit brandurile din întreaga lume  pentru anul acesta. Prima observație a fost că față de alți ani sunt mult mai puține deviceuri. Cu toate acestea destul de mulți vizitatori prezenți pe la standuri. Câteva gadgeturi ne-au atras și nouă atenția. 

De exemplu la standul Xiaomi l-am întâlnit pe Cyberdog, primul robot patruped, similar cu cel de la Boston Dynamic, care deja știm că își poate găsi utilitatea în diverse situații. 

Deși robotul vine destul de bine echipat : chipset NVIDIA Jetson Xavier NX Ai, SSD de 128 GB, camere, o grămadă de senzori, microfoane, momentan nu pare să facă prea multe. Se ridică în două picioare, sare, se învârte la 360 de grade și cam atât. Mi-aș fi dorit să văd că ar putea duce pastilele unui bătrân de exemplu sau că ar putea fi folosit în aeroporturi pentru depistarea cărăușilor. 

Sunt convinsă că ar putea fi multe situațiile în care un astfel de device și-ar putea găsi utilitatea, însă deocamdată este doar o “jucărie” scumpă, pentru cei cu dare de mână, căci acesta vine la un preț de 1000 de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.