Xiaomi tocmai a lansat un competitor puternic și accesibil pentru MacBook Air

mi notebook air

La sfârșitul lunii iulie, Xiaomi a lansat primul laptop, Mi Notebook Air. Din prima clipă în care îi auzi numele, gândul te duce la Macbook Air. Și nu greșești deloc, pentru că noul device concurează chiar cu acest model al lui gigantului din Cupertino. Doar că în cazul chinezilor de la Xiaomi nu vorbim doar de specificații de top, ci și de un preț extrem de accesibil.

În ultimii ani Xiaomi s-a impus pe piață cu device-uri care mai de care mai atractive și mai interesante, dar mai presus de toate s-a impus printr-un raport calitate-preț extrem de avantajos. Dacă până acum chinezii au adunat în catalogul lor de produse, brățări fitness, smartphone-uri, biciclete electrice etc, iată că a venit momentul să bifeze și categoria de laptopuri.

Xiaomi Mi Notebook Air este un laptop slim, stilish, disponibil în două versiuni: una cu display de 12,5 inch și una de 13,3 inch. Ambele versiuni vin cu finisaje din aluminiu, fie pe argintiu, fie pe auriu.

Modelul de 13,3 inch este cu aproximativ 13% mai subțire decât MacBook Air de 13,3. În ciuda faptului că diagonala este aceeași, body-ul lui Xiaomi Mi Notebook Air este cu 11% mai mic.

mi notebook air

Modelul de 12,5 inch este mai ușor cu 1% față de cel al americanilor de 11,6 inch. Acesta este realizat în totalitate din metal, aspect ce îi accentuează frumusețea și eleganța. Tastatura iluminată este perfectă pentru a putea lucra chiar și în spații mai întunecate. Cântărește numai 1,07 kg, ceea ce înseamnă că îl vei strecura cu ușurință în geanta de zi cu zi. La interior este animat de un procesor Intel Core M3, ce funcționează la o frecvență de 2,2 GHz.

Are o placă video integrată Intel HD 515, ce îl recomandă îndeosebi pentru activitățile office și multimedia, dar și pentru un gaming ocazional. Vine cu o memorie RAM de 4 GB și o capacitate de stocare de tip SSD, de 128 GB + un slot liber pentru a-i mai adăuga un SSD și un port USB Type-C. Are o rezoluție Full HD, ce îți dezvăluie fiecare detaliu al imaginii. Sonorizarea este asigurată de difuzoarele duale AKG, cu tehnologie Dolby, ce dezvoltă un sunet puternic și precis. Pe partea de autonomie avem din nou parte de o surpriză plăcută, 11,5 ore de utilizare, iar prețul de achiziție este de 525 dolari în China. Mă întreb oare la noi cu cât o să se vândă?

mi notebook air

Xiaomi Mi Notebook Air de 13,3 inch este varianta de top lansată de producător, care este și ceva mai scumpă. La interior ascunde un procesor Intel Core i5-6200U, tactat la 2,7 GHz, cu o placă video dedicată NVIDIA GT 940MX de 1 GB DDR5, potrivită atât pentru activitățile solicitante de zi cu zi, cât și pentru un gaming relaxant. Dispune de 8 GB memorie RAM și de o capacitate de stocare de tip SSD de 256 GB + un slot liber pentru a suplimenta cu un alt SSD la nevoie. Se păstrează aceeași rezoluție Full HD, ca și în cazul modelului anterior. Doar autonomia este ceva mai mică, de 9,5 ore. Greutatea acestui model este de 1,28 kg, iar prețul lui este de aproximativ 750 de dolari. Începând cu data de 2 august vor fi puse în vânzare, urmând să ajungă și în Europa în curând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.