România – viteză de internet de invidiat și nu prea…

viteza de internet

Nu mai reprezintă o surpriză pentru nimeni faptul că stăm extrem de bine la capitolul viteză de internet. Iar ATCOM confirmă faptul că România a depășit cu mult media UE în ceea ce privește rețelele fixe de internet de mare viteză. Ca idee, se poate considera că o linie de internet este de mare viteză în cazul în care viteza de descărcare depășește 100 megabiți pe secundă.

Dacă în 2014 numărul conexiunilor mobile ajungea la 12,1 milioane, iar cel al conexiunilor la puncte fixe, ajungea la 4 milioane, în 2015 traficul mediu lunar s-a dublat. De la 0,26 GB, a ajuns la 0,48 GB.

Conform președintelui ANCOM, Cătălin Marinescu: ”Utilizarea internetului este tot mai intensă. Pe liniile fixe, traficul mediu lunar/linie a depăşit 91 GB, iar în cazul mobilului ne aşteptăm la creşteri din ce în ce mai mari o bună perioadă de timp de acum încolo”.

În ciuda faptului că în România tehnologia 4G avansează extrem de repede, rețelele mobile au o acoperire tot mai mare, iar rețelele fixe au prețuri extrem de convenabile, în zonele rurale gradul de penetrare rămâne foarte redus. Doar în zonele cu peste 500 locuitori/km pătrat, penetrarea rețelelor fixe se apropie de media UE, și anume 75%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.