Virusul Zeus de pe Facebook – o ameninţare pentru conturile noastre

virusul zeus

Troianul Zeus a revenit în atenţia utilizatorilor de Facebook, însă de această dată pare să fie mult mai puternic. Apărut în urmă cu 6 ani, virusul de tip troian, a fost lansat de o grupare rusească, ce este specializată în infracţiuni informatice. Virusul este răspândit cu uşurinţă, rămânând ascuns în calculatorul utilizatorului, putând să copieze fişierele personale fără nici o problemă. Mai grav este atunci când accesăm datele contului pentru că virusul devine activ, astfel că ne este furată parola, iar noi putem avea surpriza să ne găsim contul gol.

Se pare că programul este chiar mai sofisticat de atât, întâlnindu-se cazuri când virusul a înlocuit site-ul băncii cu propria pagină de internet, în scopul de a obţine cât mai multe date cu caracter personal.

Eric Feinberg, fondatorul organizaţiei FAKE, deja a semnalat problema aceasta celor de la Facebook, dar se pare că aceştia nu tratează situaţia cu suficientă seriozitate, pentru că încă nu s-a luat nici o măsură.

În concluzie, aveţi mare grijă la linkurile accesate, şi instalaţi-vă un antivirus cât mai bun pentru a vă proteja de virusul zeus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.