Valentin Boantă – un hacker condamnat a ajuns premiant internaţional pentru invenţia sa

valentin boanta

Puţini sunt cei care au auzit de Valentin Boantă. O minte sclipitoare, care din păcate a ales într-un moment al vieţii sale să facă parte dintr-un grup infracţional ce se ocupa cu copierea cardurilor bancare. Trecut de 30 de ani, îşi ispăşeşte pedeapsa de 5 ani într-un penitenciar.

Un lucru remarcabil pentru Valentin Boantă este faptul că el s-a îndreptat, iar dovada acestui lucru este una din cele mai apreciate invenţii din lume, noul tip de bancomat, ce este imposibil de fraudat de hackeri. A reuşit să îşi înregistreze invenţia la OSIM în 2010, cu numele de „Metodă şi sistem de securizare a utilizării cartelelor cu bandă magnetică” sau „anti-skimmer”. Dispozitivul a înregistrat un extraordinar succes la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva din 2013, primind Premiul Presei Internaţionale. Multe bănci elveţiene deja s-au arătat interesate de cum funcţionează noua tehnologie şi cum poate fi achiziţionată.

Valentin Boantă a participat la acest proiect alături de Mircea Tudor şi Adrian Bizgar, inventatorii care au condus acest proiect.

„Am avut bucuria să fim premiaţi cu premiul presei internaţionale pentru sistemul de protecţie al bancomatelor împotriva furturilor bancare, unde din păcate românii sunt campioni mondiali şi vrem să demonstrăm că tot românii pot da şi soluţia”, declara Mircea Tudor, cel care a şi ridicat premiul.

valentin-boanta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.