Unimo – scaunul cu rotile ce poate fi considerat gadget

Unimo

Tehnologia evoluează de la zi la zi, iar în ceea ce privește persoanele cu handicap, acest aspect poate reprezenta speranța de care au nevoie pentru a merge mai departe.

Nano-Optonic Energy este compania japoneză ce reinventeză un produs util persoanelor cu handicap locomotor, mai precis scaunul cu rotile. Unimo este denumirea conceptului, ce poate fi etichetat mai degrabă ca un gadget. De ce spun asta? În primul rând pentru designul său avangardist, ce dă impresia că ar fi desprins dintr-un film SF. Dacă punem la socoteală faptul că este acționat în totalitate electric, că se poate roti la 360 de grade pe loc și că poate urca trepte cu înălțimea de până la 15cm, consider că viața celor ce au nevoie de un astfel de produs ar putea căpăta un strop de culoare.

Scaunul cu rotile este un mijloc de transport, ce trebuie să asigure comfort utilizatorului. Ei bine japonezii au luat în considerare și acest aspect extrem de important, Unimo permitând ajustarea înălțimii scaunului sau a adâncimii șezutului, astfel că fiecare utilizator să îl poată regla după bunul plac.

Inițial produsul a fost creat în scop comercial, dar se pare că cei de la Nano-Optonics vor onora momentan doar comenzi către spitale și instituții de îngrijire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.