Top 5 SSD-uri sub 500 lei

Dacă până nu demult eram limitați în privința alegerii suportului pentru păstrarea de date, fiecare PC sau laptop venind dotat din fabrică cu un hard disk (HDD) standard, care, într-adevăr, în timp putea fi înlocuit cu un model cu spațiu de stocare mai mare, astăzi avem posibilitatea să îmbunătățim performanța calculatoarelor noastre prin intermediul SSD-urilor (Solid State Drive).

ssd

În prezent, atât laptopurile, cât și desktopurile, pot fi configurate în așa fel încât să beneficieze atât de un spațiu generos de stocare, dar și de o rată de răspuns mult îmbunătățită, iar aceste lucruri se pot dobândi fie prin înlocuirea tradiționalului HDD cu un SSD, ce funcționează sigur și rapid, fie prin combinarea caracteristicilor celor două componente.

Un SSD poate prelua cu succes rolul unui hard, el îndeplinind cam aceleași funcții ca și un HDD, diferența este dată pe o parte de rapiditate SSD-ului, pe de alta de felul în care sunt stocate informațiile. În cazul unui SSD, toate informațiile din calculator sunt depozitate pe memoria flash interconectată cu cipuri care fac posibilă păstrarea datelor chiar și atunci când calculatorul nu funcționează.

Un SSD este mai scump decât un hard disk, iar costul unui SSD poate varia de la câteva sute de lei, la câteva mii, prețul fiind influențat de brand, dar și de dimensiunea spațiului de stocare.

Pentru că tot mai mulți utilizatori preferă un SSD în schimbul unui HDD sau aleg să le utilizeze în paralele, am alcătuit o listă cu 5 SSD-uri sub 500 lei, care ar putea să schimbe experiența interacțiunii cu laptopul sau PC-ul din dotare:

1. Solid State Drive (SSD) ADATA Premier SP550 are un preț de aproximativ 299 lei. Acest model are o capacitate de 120 GB, o rată de transfer la citire de 560 MB/s, respectiv 410 MB/s rata de transfer la scriere.

Solid State Drive (SSD) ADATA Premier SP550

Vezi în magazin

2. Solid State Drive (SSD) Kingston SSDNow V300, disponibil la prețul de aproximativ 274 lei, beneficiază de aceeași capacitate ca și modelul de mai sus, 120 GB. Diferența o face timpului de răspuns mult mai scurt, rezistența sporită la șocuri, precum și eficiența în ceea ce privește transferul de date.

Kingston SSDNow V300

Vezi în magazin

3. Solid State Drive (SSD) Intel 540s Series, din aceeași gamă când vine vorba de capacitatea de 120 GB, are un preț ceva mai mare, de aproximativ 349 lei, însă oferă un raport optim dacă facem referire la calitate versus costuri. Windows-ul se deschide în maxim 10 secunde. Are garanție de 5 ani, dar nu cred că vei fi nevoit să o folosești. Sună bine, nu-i așa?

Intel 540s Series

Vezi în magazin

4. Solid State Drive (SSD) Intel 540s Series se diferențiază de fratele său mai mic, mai sus amintit, prin capacitatea de stocare dublă, de 240 GB și evident prin prețul care ajunge la aproximativ 529 lei.

Intel 540s Series

Vezi în magazin

5. Solid State Drive (SSD) HyperX Savage poate fi achiziționat la un preț de aproximativ 499 lei. SSD-ul ofera viteze incredibile: 560 MB/s rata de transfer la citire si 530 MB/s la scriere. Cu un design unic și o grosime deloc de neglijat, doar 7 mm, SSD HyperX Savage poate fi montat atât pe un desktop, cât și pe majoritatea notebook-urilor, în ambele cazuri oferind o viteză incredibilă și o productivitate sporită.

HyperX Savage

Vezi în magazin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.