Top 5 cei mai mari producători de telefoane Q2 2021! Cine domină piața?

Dacă până acum câțiva ani Samsung și Apple erau marii jucători din piața de telefonie mobilă, iată că ușor, ușor situația s-a schimbat. În urmă cu 2 ani, Huawei venea cu avânt din spate, încercând să cucerească podiumul, și chiar în momentul în care a ajuns la un pas de reușită, i s-au frânt aripile, prin restricțiile impuse cu serviciile Google. Dacă inițial Apple a înlocuit compania chineză, ocupând locul al doilea în clasamentul vânzărilor de telefoane la nivel global, iată că mai nou lucrurile au luat o nouă întorsătură.

Jucători, precum Xiaomi și Oppo au venit puternic din urmă, reușind să surclaseze gigantul din Cupertino în ceea ce privește numărul de terminale mobile vândute în primele două trimestre ale anului. Prin urmare, în momentul de față, Apple ocupă locul 4 în clasamentul realizat de analiștii TrendForce, după Samsung, Oppo și Xiaomi.

Din raportul pe trimestrul al doilea al acestui an, aflăm că Apple își revendică 13,7% din totalul vânzărilor de telefoane mobile, în timp ce Samsung deține 19%, iar Oppo și Xiaomi dețin fiecare câte 16,1%. Locul 5 în clasament este ocupat de Vivo cu 11,1%.

Clasamentul este foarte posibil să mai sufere modificări în trimestrul 3 al anului, după lansarea lui iPhone 13. Mai mult se preconizează că vânzările noii generații de telefoane Apple, vor ajuta compania americană să încheie anul pe locul 2, după Samsung.

Top 5 producători de telefoane în 2021:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.