Toate telefoanele Huawei vin acum cu aplicațiile Google în AppGallerry!

Mai nou aplicațiile Google sunt disponibile și pe telefoanele Huawei. Nu, nu e o glumă, nici nu s-au ridicat restricțiile pentru brandul Huawei, ci doar a apărut o nouă soluție, ca utilizatorii de telefoane Huawei să se bucure de serviciile Google într-un mod mai natural decât ce oferea Gspace.

De acum ele pot fi instalate direct din AppGallery, fără nicio problemă. Cum adică o să întrebi? Nu s-au ridicat restricțiile, dar ai aplicațiile Google în AppGallery? La prima vedere dă cu virgulă socoteala aceasta, dar te asigur există o explicație pentru toate. Până acum câteva zile cea mai la îndemână metodă pentru utilizatorii telefoanelor Huawei era să descarce aplicația Gspace (pe care am testat-o și noi aici), un soi de emulator, prin intermediul căruia putea accesa aplicațiile Google. Aplicația, validată și verificată de cei de la Huawei, avea totuși și un dezavantaj, și anume faptul că deranja prin multitudinea reclamelor afișate de fiecare dată când voiai să descarci o nouă aplicație. Desigur, pot înțelege că nimic nu este gratis pe lumea aceasta și că într-un fel trebuia să se monetizeze facilitatea aceasta, dar în același timp, un utilizator enervat de reclame este în stare să renunțe la folosirea unui brand în favoarea altuia, mai ales că sunt atâtea în piață.

Așadar, cum e posibil să instalăm aplicațiile Google, fără să avem servicii Google și fără Gspace? Ei bine, iată cum. Cauți aplicațiile dorite în AppGallery, cum ar fi YouTube, Maps etc și vei observa cum aplicațiile acestea îți apar de îndată. În plus acum găsești și Uber sau Discord. Dai install și aplicațiile apar rapid pe telefon, gata de utilizare. Doar că lucrurile nu se termină aici. Tot acest proces se desfășoară prin intermediul GBox, o aplicație care îți permite să te bucuri de serviciile Google ceva mai facil decât ofereau Petal Search sau Gspace. Și spun asta fiindcă doar la instalarea primei aplicații ești informat că aceste aplicații sunt instalate prin intermediul Gbox, după care toate aplicațiile Google se instalează ca orice altă aplicație. Diferit ar fi faptul că apare logo-ul Gbox în partea de jos a iconițelor, ce-ți amintește că te bucuri de serviciile Google prin intermediul acestei aplicații.

La un prim contact totul funcționează ok. Am putut să îmi instalez toate aplicațiile populare, mai puțin YouTube Studio, care se pare că nici cu această variantă nu ar merge adus pe telefoanele Huawei, cel puțin momentan. Rămâne de văzut ce se întâmplă la update-uri, deși mă aștept ca în continuare lucrurile să funcționeze ok.

Prin urmare avem o nouă metodă de a instala aplicațiile Google pe telefoanele Huawei. Iată că în ciuda tuturor restricțiilor impuse de-a lungul timpului, se tot găsesc soluții pentru ca aplicațiile populare pe telefoanele cu GMS să fie aduse și pe smartphone-urile Huawei. Sunt convinsă că această veste va cântări enorm în decizia multora de a-și achiziționa un telefon Huawei, mai ales că se poziționează atât de bine în ceea ce privește  camera…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.