TikTok ar putea fi interzis în SUA! Primul pas a fost făcut!

Camera Reprezentanților din SUA a adoptat un proiect de lege, prin care se interzice folosirea aplicației TikTok pe teritoriul SUA. Mai trebuie doar ca legea să treacă și de Senat și aceasta va intra în vigoare. Momentan se pare că legea va fi supusă unei revizuiri amănunțite, după care urmează să se voteze. Hotărârea vine pe fondul îngrijorării parlamentarilor cu privire la accesul guvernului chinez la datele utilizatorilor TikTok din SUA.

TikTok este deținută de compania chineză ByteDance LTD și are în momentul de față peste 150 milioane de utilizatori în SUA.

Joe Biden a anunțat și el că va semna și el legea în cazul în care aceasta trece și de Senat. De cealaltă parte, Donald Trump, contracandidatul lui Joe Biden pentru președinția SUA se opune total acestui proiect de lege, susținând într-un interviu acordat CNBC că: “Fără TikTok, veți face Facebook mai mare, ceea ce pentru mine este un dușman al poporului, la fel ca și alte mijloace de comunicare”.

Se pare că din 2020, Trump a avut suficient timp să se răzgândească cu privire la TikTok, căci pe vremea aceea el însuși a emis un ordin executiv prin care interzicea TikTok pe teritoriul SUA, pe motiv de securitate.

Așadar în momentul de față, TikTok are șanse mari să se confrunte cu interdicția rețelei pe teritoriul SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.