Tesla prezintă o stație de încărcare wireless pentru locuințe!

Rebecca Tinucci, seful infrastructurii globale de încărcare a vorbit în cadrul Investor Day despre această stație la care compania lucrează în prezent, dar și despre efortul Tesla de a implementa încărcarea DC, cât și AC la nivel global. Tot în cadrul prezentării s-a vorbit și despre faptul că Tesla a reușit să asigure un cost de implementare a Superchargere-lor mult mai mic față de concurență, dar și de faptul că se dorește dezvoltarea infrastructurii și alimentarea prin surse regenerabile. Doar că acest pas va fi posibil în momentul în care compania se va asigura că poate să ofere și o experiență de încărcare super rapidă:

„And one more thing. Yes, we got to scale our infrastructure, and yes, we want to power it via renewable sources, but we are Tesla. So we also want to make sure that we are continuing to be focused on proving incredible charging experiences.”

După cum se vede în imaginea de mai jos stația de încărcarea wireless vine cu un pad așezat pe sol, sub mașină, ceea ce indică un sistem de încărcare fără fir. Știm deja că mai multe branduri lucrează la o asemenea stație, însă până în prezent nicio companie nu a ieșit cu una pe piață. Și e de înțeles de ce. Tehnologia presupune un cost mai mare și totodată e vorba și de viteza de încărcare, ce nu va fi la fel de mare ca cea prin cablu. Totodată montarea stații wireless ar presupune un efort suplimentar comparativ cu montarea unui charger pe perete, căci pad-ul ar trebui și el montat pe sol și legat la stație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.