Tesla de 25.000$ anunțată de Elon Musk

Elon Musk are planuri mari pentru Tesla. Excentricul miliardar tocmai a anunțat în cadrul evenimentului Tesla Battery Day că va lansa pe piață o mașină electrică de doar 25.000 euro, iar asta va fi posibil datorită unei noi tehnologii de realizare a bateriei, fără cobalt, ce va reduce costurile cu până la 76 de procente.

Problema este că doritorii unei mașini electrice Tesla, la un preț atât de atractiv, vor mai avea de așteptat 3 ani de zile, căci atunci estimează Musk că va fi gata cea mai ieftină Tesla.

“În trei ani vom putea produce o mașină de 25.000 care va fi poate chiar mai bună decât o mașină similară, pe benzină”, a susținut Musk. Din păcate visul unei mașini electrice destinat publicului larg mai are de așteptat, căci noul model anunțat, Tesla Model S Plaid va avea un preț amețitor, de 120.000 euro. Totodată aceasta va fi și “cea mai rapidă mașină de serie de pe Pământ”, 0-100km/h sub 2,1 secunde, viteza maximă de 320 km/h și va avea 1100 CP. Autonomia anunțată – peste 836 km…Mașina poate fi comadată și în România, însă data la care ar trebui să ajungă…Dumnezeu cu mila.

Din păcate anunțurile lui Musk au dus la o scădere a acțiunilor la bursă, cu 5,6%. Investitorii aveau alte așteptări de la acest eveniment, mizau pe anunțarea unor reduceri considerabile pentru un model Tesla, lucru care nu s-a întâmplat…

Un comentariu

  1. In 3 ani de zile vom vedea ce se alege de Tesla , nu avem decat sa asteptam modelul de 25000$ , cu toate ca ma indoiesc ca va fi asa de ieftin !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.