Televizoarele 4K au o rezolutie de patru ori mai bună decât Full HD

4k

Televizoarele 4K sunt televizoarele ale căror rezoluție este de patru ori mai mare decât rezoluția cunoscută sub numele de Full HD. Televizoarele cu rezoluție 4K au un display de 4000 de pixeli și sunt utilizate în televiziunea digitală și cinematografică, însă piața predominantă este cea  a proiecției filmelor. Astfel, este important de știut că DCI (Digital Cinema Initiatives) este standardul dominant în ceea ce privește rezoluția 4K. Numită și Ultra HD, această rezoluție variază între 3840 x 2160 pixeli și 4096 x 2160 și este cunoscută pentru abilitatea de a reda imaginile în cel mai mic detaliu, ca și cum acestea s-ar afla chiar în fața noastră, fără a avea un ecran intermediar.

Funcția 3D este extrem de apreciată de către consumatorii de tehnologie care dispun de televizoare cu ecrane la rezoluție 4K, datorită clarității pe care o oferă.  În general, producătorii de televizoare care utilizează acest tip de rezoluție sunt și aceia care fabrică ecrane foarte mari, de la 55 de inch în sus. Așa cum era de așteptat și prețurile acestor modele sunt foarte mari. Următoarea tehnologie așteptată cu sufletul la gură de către utilizatorii de astfel de dispozitive uriașe este rezoluția 8K.

În acest moment, piața europeană și inclusiv cea românească oferă o varietate restrânsă de televizoare cu rezoluție 4K, însă cei care doresc să achiziționeze un astfel de produs pot apela la paginile online de unde pot comanda direct de la producător, sau utilizând un intermediar. Samsung este cel mai renumit producător de televizoare 4K din acest moment datorită ecranelor curbate pe care le-a promovat și abilităților smart puternice care se afirmă vizibil. Această companie oferă modele de 48 de inch, 55, 65 sau 85 inch cu Ultra High Definition.

Cele mai populare modele sunt cele din seria H8200, H8500, H7500, HU6900, HU7500. Spre exemplu, modelul 55H8200 este un televizor cu o diagonală de 55 inch, 3D, 4K, Smart, cu un ecran curbat, pe când modelul 75HU7500 este un televizor cu o diagonala de 75 inch, 4K, 3D și Smart, însă nu are un ecran curbat. Și compania Philips aduce pe piață modele cu rezoluție UHD, cel mai mic model având 42 inch, respectiv 106 cm. Cel mai popular model Philips cu 4K este 65PFL9708S, cu o diagonală de 65 inch.

LG este și el prezent pe piața actuală în ceea ce privește ultimele trenduri, aducând televizoare Smart, 3D, UHD, iar cele mai populare modele aparțin seriei din 2013: 65LA970 sau 84LM960V, primul având un ecran de 65 de inch, iar al doilea de 84 inch. De asemenea, Sony și Panasonic au inclus această tehnologie în televizoarele fabricate recent.  Un model popular al Sony are un ecran de 200 cm, respectiv 79 inch: 79×9005. Compania Panasonic oferă modelul TX-50AX800E, având în diagonală 50 inch.

Partea bună este că toate aceste televizoare pot fi utilizate pentru mult mai mult decât vizionarea canalelor de televiziune, precum navigarea pe internet, accesul la platformele sociale și aplicații, conexiunea la Wi-Fi, vizionarea de filme de pe dispozitive externe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.