Telepathy One – varianta low-cost a japonezilor pentru ochelarii Google Glass

telepathy_one

Telepathy One este dispozitivul creat de Takahito Iguchi, un antreprenor din Tokio, ca o variantă low-cost pentru ochelarii Google Glass. Headset-ul este realizat dintr-un cadru de aluminiu, destul de ușor, ce încorporează un mini-vizor pentru proiecția imaginilor și o cameră foto/video.

Față de Google Glass, ce transmite sunetul prin osul craniului, gadgetul japonezului utilizează două căști intraauriculare, cu ajutorul cărora se fixează pe capul utilizatorului. Se pare totuși că sunt câteva probleme legate de design. Structura rigidă a cadrului metalic, împiedică fixarea lui pe capul utilizatorului. Mulți dintre cei ce au testat produsul, au manifestat nemulțumiri legate de faptul că ecranul nu stă aliniat în fața ochiului decât în cazul în care țin cu mâna cadrul metalic.

Scopul headset-ului este de a „împărtăși clipuri video și momente intime în timp real, purtând un dispozitiv care arată bine”, declara Iguchi. În cadrul conferinței de presă, din păcate nu s-a putut testa camera foto a dispozitivului, deoarece nu era funcțională.

În ciuda acestui lucru jurnaliștii au avut acces la aplicațiile Android, precum Manga Camera, foarte populară în rândul japonezilor. Aplicația este folosită pentru a converti pozele în benzi desenate virtual. O altă aplicație demonstrează abilitatea gadgetului în redarea mesajelor text pe ecran.

Telepathy-One

Deocamdată, Telepathy One este în cadrul primei etape de dezvoltare. Rămâne de văzut cum va face față produsul puternicului competitor Google. Takahito Iguchi ne asigură că prețul considerabil mai mic față de Google Glass va reprezenta un punct important în strategia lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.