Telefoanele care emit cele mai multe radiații. Valoarea SAR a telefoanelor de top 2023!

 

Telefoanele mobile sunt prezente din ce în ce mai mult timp în viețile noastre. Practic sunt o extensie a noastră, căci nu ne despărțim de ele nici măcar atunci când mergem la baie. Ne trezim dimineața și primul lucru pe care îl facem este să deschidem telefonul, peste zi petrecem ore întregi dând scroll prin aplicațiile de social media, urmărind conținut video, jucându-ne și chiar lucrând. La masă am ajuns să stăm tot cu ochii în telefon, acasă butonăm telefonul constant, iar seara adormim tot cu telefonul lângă noi. Practic petrecem o mare parte din timp pe telefon, fără să ne dăm seama că avem la îndemână un dispozitiv care emite radiații(unele mai mult, altele mai puțin). Ei bine în articolul de astăzi discutăm despre rată specifică de absorbție(SAR) și telefoanele care emit cele mai multe radiații.

OK, dar hai să o luăm cu începutul. Ce e cu aceste radiații? Telefonul mobil folosește câmpuri electromagnetice de înaltă frecvență, iar această energie este absorbită de părțile corpul uman. Mai exact atunci când vorbim la telefon, capul absoarbe această energie, fiind cea mai apropiată parte a corpului de telefon. Prin urmare ideal ar fi ca valoarea SAR să fie una cât mai mică pentru a nu ne trezi mai târziu cu posibile probleme de sănătate. În mod normal valoarea SAR nu ar trebui să depășească 2 W pentru cap și 1,6W pentru restul corpului.

Dacă ești interesat de un telefon anume și vrei să afli valorile radiațiilor emise de acesta, poți face asta accesând lista de la Oficiul Federal pentru Protecția împotriva Radiațiilor, ce conține o parte din noile modele lansate și multe din modelele vechi. Fruntaș în clasament se află Cubot X19, un telefon mai puțin cunoscut la noi, ce are o valoare SAR de 1,9. Ce-i drept mi-aș fi dorit să găsesc mai multe telefoane de actualitate în listă, că până la urmă asta ne interesează, însă cu siguranță la o simplă căutare pe internet vei găsi această informație pentru telefonul dorit.

De cealaltă parte a clasamentului, iată care sunt telefoanele care emit și cele mai puține radiații:
– Samsung Galaxy Z Fold 2 5G(păcat că nu va mai primi update pentru Android 14) – valoarea SAR de 0,29
– Samsung Galaxy J3 – cu o valoare SAR 0,43
– Sony Xperia E5 – cu o valoare SAR 0,45

Valoarea SAR a telefoanelor de top 2023:

  • Samsung Galaxy S23 Ultra – 1,12W/kg (cap) | 0,92W/kg (corp)
  • iPhone 14 Pro – 0,99W/kg (cap) | 0,98W/kg (corp)
  • Honor Magic 5 Pro – Cap: 0.76 W/kg Corp: 1.15 W/kg
  • Huawei P60 Pro – Cap: 0.50 W/kg, Corp: 1.20 W/kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.