Taxiuri zburătoare până în 2020! Uber va oferi această opțiune

Se pare că nu ne mai desparte prea mult timp de momentul în care vom zbura pe diferite distanțe cu taxiuri zburătoare.

taxiuri zburătoare

Deja aflate în fază de testare, se preconizează că taxiurile zburătoare vor fi puse în circulație până în anul 2020, iar Uber ar putea fi una din companiile cu această opțiune.

Serviciul de transport va purta denumirea ”Elevate Network”, iar vehiculele de zbor vor putea decola/ateriza atât în curtea clientului, cât și pe acoperișurile clădirilor publice, dar și în spațiile ce vor fi delimitate pentru astfel de servicii.

Premiera va avea loc în Dubai, iar Uber deja a anunțat că a început să pună bazele unor parteneriate cu autoritățile de transport locale, în vederea inițierii unei prime curse de acest gen cu ocazia ediției World Expo 2020.

Vehiculul din cadrul acestui proiect este de fapt o dronă eHang184, proiectată și construită în China, capabilă să trasporte un singur pasager, cu o greutate maximă de 100 kg. Aceasta va putea atinge o viteză maximă de 160 km/h.

Cum va funcționa?

Pasagerul va trebui să introducă destinația dorită în computerul de bord, iar taxiul va prelua comanda. Totodată se ia în calcul și posibilitatea realizării unei versiuni controlate de un pilot special instruit, ce ar include chiar și spațiu pentru câteva bagaje ușoare.

Autonomia taxiului zburător ar urma să fie de 50 km sau 30 de minute de zbor, ceea ce înseamnă că deocamdată vehiculul va fi realizat doar pentru a parcurge distanțe mici.

Mă întreb însă, oare cât va costa o cursă cu acest mijloc de transport futurist? Sunt convinsă că se vor vehicula cifre amețitoare, însă luxul costă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.